Zvjerski silovao izvanbračnu suprugu u nekoliko navrata, za to vrijeme u sobu ulazila maskirana osoba koja je sve gledala za novac

Foto: Pixabay

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pokraj ožujka optužnicu protiv silovatelja za kaznena djela počinjena 2006. i 2007. godine. Razlog tako dugom vremenskom odmaku je to što žrtva nije prijavila silovanja sve dok 2016. nije završila na psihijatrijskom odjelu i ispričala što je sve preživjela.

Kako stoji u optužnici, muškarac je od početka srpnja 2006. do početka travnja 2007. u podstanarskom stanu u sklopu ugostiteljskog objekta u selu pokraj Čakovca izvanbračnu suprugu prvo izudarao rukama po glavi i tijelu, a potom bacio na krevet i vezao joj ruke za rub kreveta, skinuo joj gaćice i silovao, nakon čega joj je u spolovilo gurao bocu Coca-Cole i cijelu šaku.

Potom je legao pokraj nje i zaspao, ostavivši je zavezanu za krevet sve do podneva. Zaprijetio joj je da će, ako bilo kome kaže što se događalo, ubiti nju i njene roditelje. Jednom je prilikom vidjela da ima pištolj koji je skrio negdje u kući, pa se bojala da bi joj doista mogao nešto učiniti. Na isti način silovao ju je u još najmanje šest navrata, piše Večernji list.

Ulazila maskirana osoba i snimala

Svaki put kad bi se događala nemila scena, u prostoriju je ulazila nepoznata maskirana osoba i za novac gledala što joj radi, a koje sve radnje je snimao te potom žrtvu prisiljavao da gleda snimku, zaprijetivši joj svaki puta da će je ubiti ako o događaju nekome ispriča. Prilikom spolnih odnosa je zadobivala ozljede i krvarila iz spolovila te ujedno ostala trudna i u siječnju 2008. rodila zajedničko dijete – navodi se u optužnici.

Tek nakon što je rekla da je trudna, silovanja su prestala, a iako ju je okrivljenik nagovarao na pobačaj, ona je rodila dijete. Vezu je prekinula 2009. zbog konstantnog nasilja iskoristivši odsutnost okrivljenika koji je bio u inozemstvu.

Nesretna je žena okrivljenika upoznala 2002. godine, neposredno nakon što se razvela. On je bio zaposlen kao glazbenik i stanovao je u sobi u sklopu ugostiteljskog objekta u kojem je nastupao. Kako ona u to vrijeme nije imala riješeno stambeno pitanje, znala je povremeno prenoćiti kod njega, a zajednički su počeli živjeti 2004., kad se i sama u tom ugostiteljskom objektu zaposlila kao konobarica.

Okrivljenik sve porekao

Bivši nevjenčani suprug nije plaćao alimentaciju, pa je ostao dužan više od 145.000 kuna.  U razgovoru sa socijalnim radnicom doznalo se je bila u klasičnom ropskom odnosu jer je nasilnik upravljao njezinim životom, nije joj davao sredstva za život, a ona se iz svega nije mogla izvući jer potječe iz siromašne obitelji.

Bila je i na tretmanima u Centru za žrtve seksualnog nasilja u Zagrebu. Optuženik ne živi u Hrvatskoj, pa je pravosudnim tijelima države u kojoj živi upućena zamolnica za međunarodnu pravnu pomoć. Ispitan je i rekao je da u cijelosti poriče kaznena djela. Rekao je da su u vezi bili oko sedam godina i da su se dobro slagali. Kad je otišao u inozemstvo, htio je da mu ona s djetetom pridruži, no ona to, kazao je, nije htjela, a kasnije mu više nije dala ni da čuje dijete, stalno tražeći novac.

Komentari