ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU: Mladić (18) pritvoren jer je silovao maloljetnu djevojku?

SatelliteGhana

Mladić (18) završio je iza remetinečkih rešetaka.

Zbog sumnje da je s djevojkom (15) imao spolni odnošaj bez pristanka, mladić (18) pritvoren je u zatvoru Remetinec. Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu poslao ga je iza rešetaka na mjesec dana kako u nastavku istrage ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Nedjelo se, kako navode 24 sata, dogodilo krajem srpnja na području Zagreba, ali ga je 15-godišnjakinja iz još neutvrđenih razloga prijavila tek nedavno. Nije isključeno da je to napravila jer joj je osumnjičeni, tvrdi, prijetio da će se loše provesti ako ga odluči prijaviti policiji.

Po završetku policijskog kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je kako postoji dovoljno indicija da je govorila istinu te je mladića prijavila nadležnom državnom odvjetništvu za spolni odnošaj bez pristanka i kazneno djelo sprečavanja dokazivanja. Tužiteljstvo je zatim od suca istrage zatražilo da ga pritvori, što je on prošli tjedan i napravio.

Kazneno djelo za koje ga sumnjiče navodno je počinio na jednom školskom igralištu na području Zagreba gdje su oboje pili alkohol. Kad se djevojka napila, polusvjesna je legla na klupu kako bi došla k sebi, a mladić ju je potom seksualno iskoristio.

Neslužbeno se doznaje kako je žrtva dok je bila dijete bila silovana te joj se nakon posljednjeg napada i trauma koje je pretrpjela zdravlje pogoršalo.

Osumnjičeni je, po neslužbenim saznanjima 24 sta, prije nekoliko mjeseci bio osumnjičen za isto kazneno djelo, no u ranijem je slučaju navodna žrtva povukla optužbe protiv njega. Podsjećamo, spolni odnošaj bez pristanka je kazneno djelo koje je u Kazneni zakon uvedeno početkom 2013. godine.

Taj članak kaznenog zakona glasi:

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]“Tko s drugom osobom bez njezina pristanka izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili navede drugu osobu da bez svog pristanka s trećom osobom izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili da bez svog pristanka nad samom sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”.[/box]


Komentari