ZNA SE TKO SU ŽRTVE! U požaru kod Križevaca poginuli umirovljenik (74) i partnerica (55), oglasio se i mladić koji je prvi uočio vatru

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL, Ilustracija

Stanovnike mjesta Dropkovec nadomak Križevaca danas rano ujutro probudile su sirene. Naime, nešto prije šest sati, pod još nerazjašnjenim okolnostima, došlo je do požara obiteljske kuće u kojoj je život izgubilo dvoje ljudi. Riječ je o umirovljeniku (74) i njegovoj nevjenčanoj partnerici (55), doznaje Jutarnji.

Vatrogasci su vrlo brzo stavili plamen pod kontrolu i ugasili ga, a prvi ih je pozvao u pomoć, saznaje spomenuti medij, 22-godišnji David A., zaposlenik obližnje Tvornice pogrebne opreme koji je primijetio kako iz kuće suklja dim.

Odmah je s ostalim kolegama pomogao vatrogascima, ali nažalost, u kući ih je dočekao tužan prizor – dva mrtva tijela. Iz PU koprivničko-križevačke priopćili su da su u kući pronađena mrtva tijela ženske i muške osobe i da je u tijeku policijski očevid nakon kojeg će biti poznat uzrok tragedije.

“Taman sam malo prije šest sati došao na posao i vidio kako se iz obližnje kuće dimi. Dim je išao kroz prozore, roletne su bile nagorjele. Otrčao sam do kuće da vidim ima li koga i mogu li pomoći. Dozivao sam, vikao, ali nitko se nije povratno javljao. Vrata kuće su bila otvorena, stakla na njima nisu bila popucala. Pokušao sam ući u kuću, ali dim je već bio posvuda, ništa se nije vidjelo i gušilo me. Kroz dim se nazirala tek vatra, ali vrlo mala. Vatrogasci iz DVD-a su vrlo brzo stigli i počeli gasiti. I tada smo doznali da dvije osobe nisu preživjele”, ispričao je za Jutarnji David A.


Komentari