Zlostavljana dvogodišnjakinja iz Jelkovca smještena u udomiteljsku obitelj

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Susjeda je snimila majku kako fizički i verbalno zlostavlja djevojčicu nasred ulice.

U ponedjeljak u večenjim satima u Novom Jelkovcu odigravao se pravi horor. Dvogodišnju djevojčicu fizički i verblano zlostavljala je 22-godišnja majka. Susjeda koja je svjedočila svemu, događaj je snimila i pokušala majku spriječiti u daljnjem zlostavljanju, kada joj to nije uspjelo, pozvala je policiju.

Prema navodima susjeda majka je već nekoliko puta prijavljivana, te joj je dijete više puta oduzimano. U vezi ovog slučaja obratili smo se Centru za socijalnu skrb koji su zaduženi za djevojčicu, njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz Vaš novinarski upit, obavještavamo Vas kako je dana 6. lipnja 2017. godine, u jutarnjim satima, Centar za socijalnu skrb Zagreb – Podružnica Sesvete, zaprimio obavijest od strane policije o anonimnoj prijavi od strane susjeda o prijetnjama majke maloljetnom djetetu (navodi se: ‘bacit ću te pod auto…’) – nakon čega djelatnici Podružnice Sesvete odmah izlaze na teren u obitelj majke, gdje zatiču baku i dijete.

Prema izvješću policije i navodima bake, nakon policijske intervencije prethodnu noć, majka je odvedena i prisilno hospitalizirana. U daljnjem provođenju postupka, Centar za socijalnu skrb primjenjuje instrumente kojima procjenjuje sigurnost djeteta te odlučuje poduzeti žurnu mjeru izdvajanja djeteta iz obitelji. Dijete je nakon toga tijekom dana smješteno u udomiteljsku obitelj“, napisali su.

>>> (POTRESAN VIDEO)Nasred ulice majka tukla dvogodišnju djevojčicu: ‘Ubit ću te! Hoćeš sad da te pod auto bacim?’

 

Komentari