Zločin na zagrebačkom Ribnjaku: Aleksandar Koprenica oslobođen krivnje za ubojstvo 18-godišnjeg Frane Despića

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Tužiteljstvo je već najavilo žalbu na presudu.

Aleksandar Koprenica oslobođen je krivnje za ubojstvo Frane Despića 15. ožujka 2008. godine u zagrebačkom parku Ribnjak.

Presudu je donio Županijski sud u Zagrebu, nepravomoćno riješivši jedno od najintrigantnijih ubojstava u Zagrebu. Radilo se o sukobu dvije skupine mladih u samom središtu grada, a od zadobivenih ozljeda tada je preminuo mladi navijač Frano Despić. On je te večeri zadobio šest uboda nožem, te iskrvario, a još jedan mladić bio je lakše ranjen u tom sukobu. Ovaj slučaj obnovljen je 2010. godine, a dvije godine kasnije pojavila se i nova svjedokinja, Tina Dorić, piše Net.

Zbog nove svjedokinje proces je obnovljen, no ona sada na suđenju nije iznijela ništa novo protiv Koprenice, naprotiv, rekla je da uopće nije vidjela da je on ikoga napao. Na isti način iskazivali su na sudu i ostali sudionici ovog tragičnog sukoba, kazavši da su neki mladići te večeri imali noževe, no Koprenicu nitko nije vidio da bilo koga napada. Zato je oslobođen krivnje, a tužiteljstvo je već najavilo žalbu na presudu.

Aleksandar Koprenica nije se pojavio na izricanju presude.

Zadao mu više ubodnih rana

U zagrebačkom parku Ribnjak prije 9 godina, tvrdi tužiteljstvo, Frane Despić, Domagoj Lj. i još devetoro mladih prišli su 15. ožujka 2008. oko 23.20 sati u parku Ribnjak Koprenici i njegovu društvu namjeravajući od njih zatražiti alkoholna pića. Neki od njih u rukama su imali drvene letve potrgane s koševa za smeće.

Nakon svađe su se potukli, a Koprenica je, tvrdi tužiteljstvo, iz ruksaka, koji je donio sa sobom, izvadio sklopivi nož te u nakani da ga ubije zadao Despiću više ubodnih i ubodno reznih rana u prednji dio prsnog koša, nadlaktice, gornje strane leđa i u vrat. Potom je pokušao ubiti i Domagoja Lj. Zadao mu je reznu ranu zatiljnog dijela glave te ubodnu ranu zdjelice, piše 24sata.

Majka ubijenog Frane Despića nije htjela ništa komentirati.


Komentari