Žitelji Jaruna i okolnih kvartova mogu odahnuti: Policija uhitila razbojnika koji je pljačkao trgovine prijetivši bombom

Zagreb.info

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (48) kojega je uhitila u utorak nedaleko od crkve Svete Mati Slobode na Jarunu. Kako su tvrdili očevici, muškarac je nakon što je opljačkao trgovinu na Srednjacima biciklom krenuo u smjeru Jaruna, no policija ga je uspjela savladati.

Kako su sada objavili, zaposlenicama u trgovini prijetio je bombom, a tako isto i policajcima koji su ga na Jarunu uhitili.

No, iz policije kažu da je muškarac u posljednjih nekoliko mjeseci počinio dvije iste krađe.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko nad 48-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela „Razbojništva“ i kazneno djelo „Napad na službenu osobu“.

Sumnja se da je 8. prosinca 2018. godine oko 18.15 sati u trgovini u Ulici Antuna Štrbana bombom zaprijetio dvjema zaposlenicama i otuđio oko 3200 kuna. Drugo razbojništvo počinio je, sumnja se, u subotu, 23. veljače 2019. godine oko 13.15 sati također u trgovini u Ulici Gustava Krkleca, gdje je zaposlenici zaprijetio bombom i otuđio 3000 kuna.

Treći put, 26. veljače 2019. godine u 20 sati, na meti mu je ponovno bila trgovina, ovaj put u Predovečkoj ulici. Odmah po ulasku u prostor trgovine, dvjema je zaposlenicama (48 i 31) zaprijetio bombom, otuđio 1750 kuna i pobjegao. Temeljem brzih i kvalitetnih dojava građana, policijski su ga službenici, nedugo potom, 5 minuta kasnije uočili na raskrižju Horvaćanske i Ulice Hrgovići. Pri uočavanju policijskih službenika, osumnjičeni im je zaprijetio uporabom bombe koju je imao kod sebe, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile te je uhićen. Kod njega je prilikom uhićenja pronađena ručna bomba M-75, nož i novac te je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Protiv osumnjičenog, Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, podnijeta je kaznena prijava”, objavila je zagrebačka policija.


Komentari