ZGRNUO HRPU LOVE: Pokrao članove udruge, iznos je toliko visok da će vam se zavrtjeti u glavi

Ilustracija: Pixabay

Jedan je ‘mudri’ 56-godišnjak od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2015. godine, kao predsjednik jedne udruge iz Zagreba i osoba ovlaštena za raspolaganje sredstvima po bankovnim računima, s računa udruge pobrao priličnu svotu novca.

On je podignuo gotovinu na bankomata, i to sve skupa 166 tisuća kuna. Ovaj iznos nije dokumentiran nigdje u papirima udruge, odnosno – jasno je da ih je muškarac ‘spiskao’ privatno.

Ali, to nije sve jer je u istom razdoblju prevario članove udruge pa sve uplate za koje su oni naivno mislili da su za članarine, uzimao sebi. Skupilo se tu dosta, sve zajedno oko 274 tisuće kuna. Kad se sve zbroji i oduzme, ovaj je ‘poduzetni’ 56-godišnjak u džep spremio oko 440.000 kuna.

Još jedan slučaj iz udruge

Jedan je 58-godišnji Zagrepčanin krivotvorio dokumente i ovjeravao lažne informacije kako bi referente u gradskim uredima uvjerio da je predsjednik udruge koja je prestala s radom prije, sada, više od dvije godine.

On je kao bivši predsjednik udruge sa sjedištem u Ilici, kojemu je mandat istekao u siječnju 2019. godine, htio i dalje zastupati udrugu, koja u međuvremenu nije održala izbornu skupštinu, pa je krivotvorio sve potrebne papire i dao ih ‘kolegi’ da ih dostavi u nadležni ured. Nakon kriminalističkog istraživanja, podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari