‘ZGAZIO SI DVOJE DJECE’! Toliko je bio pijan da nije ni znao što je učinio: ‘Držao je u rukama moje dijete’

Nesreća na pješačkom prijelazu, ilustracija(Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Stravično stradanje dogodilo se u Novskoj kako je neodgovorni 23-godišnjak pod utjecajem alkohola udario 18-godišnjaka i 11-godišnje dijete koje je teže ozlijeđeno.

Kako navodi RTL, dvojac je popravljao bicikl na nogostupu, a vozač se udaljio s mjesta nesreće te ga je pronašao rođak 18-godišnjaka.

“On je išao za njim i taj auto je stao kod jedne trgovine. I on je izašao i moj bratić je njega pitao je l’ znaš što si napravio. On je rekao ne znam, nisam ništa napravio, a ovaj mu rekao zgazio si dvoje djece, a ovaj kaže nisam nikoga zgazio. Znači, nije bio ni svjestan toga koliko je imao alkohola u sebi”, rekao je 18-godišnjak koji je i dalje potresen od cijelog događaja, a kojega su, nakon udara, pronašli rođaci..

“Odjedanput sam osjetio da me nešto jako udarilo iza leđa. Nestao mi je vid, nisam vidio ništa, bilo mi je sve mutno i tako sam se po zraku vrtio možda dva, tri puta. Nekako sam pronašao snage da ustanem. Išao sam prema njemu i kad sam ga okrenuo vidio sam da mu je cijela ova strana u krvi i iza”, ispričao je posljedice za njega i 11-godišnjaka.

23-godišnjak je trenutno u pritvoru kako zbog nesreće tako i zbog nepružanja pomoći.

Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška u kojem su ozlijeđeni završili, opisao je njihove ozljede.

“Osamnaestogodišnjak ima ozljede ekstremiteta, kontuzije cijeloga tijela, kontuziju glave, dok je mlađe ozlijeđeni imao teške ozljede glave”, rekao je ravnatelj te naveo da je dječak na liječenju u Zagrebu.

Teže ozlijeđen, trenutno je u redu, ne treba daljnje neurokirurško liječenje.

“Danas je dječak premješten na odjel. Dobrog je općeg stanja i smatramo da je trenutno izvan životne opasnosti”, poručili su iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

‘Mogao mi je ubiti dijete’

RTL je razgovarao i s majkom jedanestogodišnjaka koja je rekla da je dijete jako uplašeno, pod velikim stresom i traumom.

“Moje dijete je išlo kod prijatelja da se igra i po povratku kući mu se to dogodilo. Saznala sam od dečka koji je bio u tom momentu blizu mog sina koji je također ozlijeđen, ali lakše. On je pritekao u pomoć mom sinu. A još jedan dečko koji je bio tamo držao je u rukama moje dijete dok nije došla Hitna pomoć jer je jako krvario iz glave”, rekla je majka.

Dodala je i kako je imala prilike razgovarati s djetetom koje je jako slabo, jedva jede i samo želi, kako je rekla, otići kući.

“On je mogao usmrtiti moje dijete i još jednog dečka i još tko zna koga da ga nisu policija i ostali zaustavili. Tko zna što bi još napravio. Očekujem da bude pravedno i adekvatno kažnjen. Možda je mom djetetu ostavio posljedice i traume za cijeli život. Više nitko na cesti nije siguran”, zaključila je majka komentirajući vozača.


Komentari