ŽENA VIKALA I VRIJEĐALA ŠOGORA: Lupala se po stražnjici i dobila 15 dana zatvora

Foto: Freepik/ Ilustracija

Žena (78) iz Zagorja proglašena je krivom jer je vikala i vrijeđala šogora (84) u obiteljskom dvorištu. Sve se dogodilo na području Svetog Križa Začretje prošle godine u kolovozu, a prema presudi žena je dobila 15 dana zatvora u koji neće ići ako u godinu dana ne počini slično djelo.

Žena je vikala: “Vrag vam mater j…, vi ste nič koristi” i tako počinila nasilje u obitelji. Potom mu je okrenula je stražnjicu te se po njoj lupala rukom što je muškarca uznemirilo te mu vrijeđalo dostojanstvo, piše u presudi.

Osim zatvorske kazne, žena je dobila zabranu prilaženja muškarcu na manje od 50 metara te mora platiti i troškove prekršajnog postupka. Na sudu je sve porekla. Branila se kako je starija i teže bolesna žena koja se u životu tako nikada nije ponašala. Potvrdila je da sa šogorom nije u dobrim odnosima, ali da nije učinila ono što joj se stavljalo na teret.

Njezin iskaz pokopali su drugi članovi obitelji koji su vidjeli što se dogodilo. Šogor je rekao kako je išao nahraniti perad, a šogorica je bez razloga počela vikati na njega i njegovu suprugu.

“Nisam u dobrim odnosima s bratom i šogoricom više od 50 godina, ne razgovaramo, a brat i šogorica godinama nas vrijeđaju na sve načine gdje god nas sretnu, a nemaju za to nikakvog razloga niti povoda. Šogorica s nikim u selu si nije dobra jer sve ljude vrijeđa i uznemirava. Došao sam tada bliže njoj da razumijem što viče jer slabo čujem. Ona je vikala na mene te mi okrenula leđa i rukom se udarala po stražnjici, vičući da smo niš koristi”, opisao je muškarac trenutak sukoba. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti, piše danica.hr.


Komentari