Žena je ležala na pločniku pored zagrebačke bolnice: Šef Traume otkrio detalje, Zagrepčani će se šokirati

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prizor žene kako leži okrenuta na bok na pločniku Boškovićeve ulice tik uz ogradu Klinike za Traumatologiju, nikoga ne može i ne smije natjerati da okrene glavu i da produži, dogodilo se jučer a prema napisima Jutarnjieg lista.

“Skoro sam ženu koja je ležala na pločniku pregazila bicklom. Automatski sam odjurila u bolnicu. Na trijaži je bila doktorica ili sestra, ne znam, i rekla sam joj za gospođu koja leži na pločniku. Znate što mi je odgovorila? Da sam od jutra već 33. koja to prijavljuje te da kao građanin slobodno mogu nazvati Hitnu i ispuniti svoju građansku dužnost. A hitna se nalazi s druge strane zgrade. Pitala sam je glasno u prisustvu još dva pacijenta i tri sestre na porti: ‘Dakle, vi ne smijete otići do žene na cesti i pregledati je?’ Na to mi je gestikulirajući licem odgovorila: ‘Paaaa možemo’. Zatim sam glasno zaključila: ‘Onda očito nećete. I skroz vam je ok da stara žena satima leži ispred bolnice?’, kazala im je jedna Zagrepčanka šokirana viđenim.

Da nije uvijek sve onako kako izgleda pokazala je i ova priča jer se danas oglasio i šef zagrebačke Traume.

“U nekoliko navrata navedenoj osobi od jutarnjih sati prilazile su medicinske sestre djelatnice Klinike za traumatologiju. U prvom navratu pri njihovom dolasku na posao u 6,30 sati pa tako i kasnije tijekom jutarnjih sati želeći utvrditi njeno zdravstveno stanje. Nudile su joj pomoć, ali ista ju je odbijala. Također, pri navedenim kontaktima s tom osobom utvrdile su kako ne postoji životno ugrožavajuće stanje ili svježa trauma koje bi zahtijevale zbrinjavanje u Klinici.

U popodnevnim satima ista osoba je iz dotadašnjeg položaja gdje je prethodno sjedila na klupi ili sjedila na deki, legla na deku na pješačkom dijelu Ulice kneza Držislava. Po dojavi prolaznika medicinskim djelatnicima koje rade na trijaži na ulazu u Kliniku, medicinski djelatnik je ponovo otišao do navedene osobe i utvrdio njezino stanje koje nije zahtijevalo pružanje hitne medicinske skrbi”, objasnio je za Jutarnji voditelj Klinike za traumatologiju Srećko Sabalić dodajući kako su na hitni prijem Klinike potom došli i drugi prolaznici te ukazali na osobu koja leži na ulici.

Strašan prizor pred Traumatologijom: Tridesetak puta prijavili da žena leži pred cestom, a nikoga da joj pomogne!


Komentari