ZDRPI I BRIŠI: ‘Maznula’ mu torbicu dok je uređivao grob, potraga za kradljivicom još uvijek traje

Foto: Ivan Klindić

Dva dana prije blagdana Svih svetih, pratila je do groblja jedinu mušku žrtvu, 82-godišnjaka, pa mu, dok je uređivao grob, otuđila torbicu, javlja PU zagrebačka.

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom i dvije maloljetnice zbog sumnje da su počinile sedam kaznenih djela „Krađa“ i tri kaznena djela „Računalna prijevara“ od čega je jedno u pokušaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su između 8. rujna i 22. studenoga 2020. godine na području Medveščaka, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, odabirale pogodne žrtve starosti od 58 do 82 godine.

Među njima je bilo šest žena i jedan muškarac. Pješice su ih pratile, a zatim im u pogodnom trenutku prilazile te im iz torbe otuđivale novčanike s novcem i bankovnim karticama, a ponekad i cijele torbice.

U dva su navrata, sumnja se, otišle do obližnjih bankomata gdje su otuđenim bankovnim karticama neovlašteno podigle novac i zadržale ga za sebe, dok su u jednom slučaju otuđenom bankovnom karticom također pokušale neovlašteno podići novac, no u tome nisu uspjele jer je banka odbila transakcije.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 14.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te se u isto vrijeme za jednom osumnjičenom maloljetnicom intenzivno traga.


Komentari