Zbog ubojstva nožem u tramvaju uhićen ilegalni migrant, policiji poznat od ranije, priča je nevjerojatna

Foto: Pixsell/UNHCR.org

Od šokantnog ubojstva u tramvaju broj 6 u Novom Zagrebu prošlo je gotovo dva mjeseca, a policija je uhitila 21-godišnjeg Muhammada S. Riječ je o pakistanskom državljaninu koji ima stalni boravak u Hrvatskoj. Njega se tereti da je Sinišu V. (52) ubo kuhinjskim nožem u vrat, nakon čega 52-godišnjaku nije bilo spasa.

Muhammad je uhićen u Italiji gdje je pobjegao na sam dan zločina. No, zagrebačka policija vrlo je brzo utvrdila da je upravo on počinitelj zbog otisaka koji su ostali na nožu. Kada je raspisan europski uhidbeni nalog, s obzirom na mobitel koji je Pakistanac koristio, locirano je da se nalazi u Italiji, piše Jutarnji. Koji je bio njegov motiv ubojstva tek će se doznati, no upućeni izvori tvrde da postoji mogućnost da je Muhammada 52-godišnjak iz nekog razloga iznervirao.

Tužna životna priča

Ovaj 21-godišnjak, Hrvatsku je prije nekoliko godina ganuo s tužnom životnom pričom. Pakistan je napustio s 14 godina, a u Lijepu našu ušao je ilegalno 2017. godine. Spletom nesretnih okolnosti na kolodvoru u Vinkovcima nastradao je i ostao bez noge. Naime, tada je policijskim očevidom utvrđeno da su se tri osobe, koje su na nezakonit način ušle na teritorij Hrvatske, pokušale popeti na vlak. Kada je vlak krenuo, oni su pali na tračnice.

Muhammad je tada izgubio nogu, a jedan od njegovih prijatelja je preminuo. Institucije su se tada pobrinule za ozlijeđenog Pakistanca, a dvije godine kasnije ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici imao je za njega samo riječi hvale. Za mladića je govorio da je bio kulturni medijator između Hrvata i stranih štićenika.

“Ja samo želim dobar život u sigurnom okruženju. Ne znam koliko će teško to putovanje biti. Izgubio sam svoja dva prijatelja i nogu”, rekao je Muhammad tada za portal UNHCR.org. Iako mu je nedostajao dom u kojem je proveo djetinjstvo, u Hrvatskoj je brzo stekao prijatelje. Što ga je izrevoltiralo tog kobnog jutra da nekome na tako hladan način oduzme život, zasad zna samo on.


Komentari