Zbog smrti Dolores Lambaše, Matavulju godinu dana zatvora!

Facebook

Stojan Matavulj osuđen je na godinu dana zatvora zbog smrti glumice Dolores Lambaše, piše 24sata. 

”Stojan Matavulj me danas izvijestio o drugostupanjskoj presudi kojom mu je pravomoćno presuđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. Presudu još nisam vidio tako da ju ne bih mogao nešto više komentirati. Mogu samo reći da se moj klijent iskreno nadao uvjetnoj kazni jer ga Državno odvjetništvo nije teretilo za alkohol kao glavni uzrok prometne nesreće, u kojoj je nažalost stradala njegova kolegica Dolores Lambaša. On je od prvog trenutka svjestan da mora snositi posljedice i još jednom je iskazao žaljenje zbog toga što se dogodilo. Mi ćemo iskoristi izvanredni pravni lijek s kojim ćemo ići prema Vrhovnom sudu”, rekao je u srijedu Zoran Mataić, Matavuljev odvjetnik.

Ivica Galovic/PIXSELL
Ivica Galovic/PIXSELL

Krešimir Škarica, odvjetnik obitelji Lambaša, kaže da je Stojan Matavulj presudu dobio još u ponedjeljak i da je odmah nazvao oca Dolores Lambaše: ”Đino Lambaša je rekao da mu nikakva presuda ne može nadoknaditi kćer. Danas sam i ja dobio presudu, ona je pravomoćna i u svakom slučaju je bolja od prvostupanjske presude, po kojoj je Stojan Matavulj trebao dobiti uvjetnu kaznu. Uvjetna bi možda bila prihvatljiva da je bilo olakotnih okolnosti, no u ovom slučaju toga nije bilo”, kaže Škarica koji je pokušao stupiti u kontakt i s Almom Petrović, majkom pokojne Dolores.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Protiv Matavulja optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a terete ga da je u listopadu 2013. na autocesti Bregana – Lipovac upravljao osobnim vozilom marke Nissan X-Trail u smjeru Zagreba te da zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja tako da nije na vrijeme uočio osobno vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smjeru, pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila marke VW Polo.[/box]

Komentari