‘Zbog prolaska na crveno svjetlo poginula putnica – pozivamo građane da se pridržavaju prometnih propisa’

hr.wikipedia.org

U nedjelju 22. travnja 2018. u 13.10 sati dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom na području Policijske postaje Velika Gorica, na raskrižju Državne ceste broj 30 i Avenije Pape Ivana Pavla II. zbog prolaska vozila na crveno svjetlo za njegov smjer kretanja.

Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću upravljao je osobnim automobilom krećući se ravno kolnikom Državne ceste broj 30 u Velikoj Gorici. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Avenije Pape Ivana Pavla, nije se zaustavio na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Zbog toga je vozilom naletio na  drugi osobni automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera istom cestom i ušao je u raskrižje na znak zelenog svjetla.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 52-godišnja putnica iz osobnog automobila koji je ušao u raskrižje na crveno svjetlo, dok su 31-godišnji putnik i maloljetna putnica teško ozlijeđeni, kao i 56-godišnji vozač koji je prouzročio prometnu nesreću. Lakše je ozlijeđen 66-godišnji vozač drugog vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći.

Važno je istaknuti da svako grubo kršenje prometnih propisa, makar ono bilo i nenamjerno, u prometu može uzrokovati prometnu nesreću s tragičnim posljedicama. Nerijetko,  u vozilu prevozimo druge putnike pa i članove obitelji i svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvamo ne samo svoj život, nego i život svojih najmilijih.

Slijedom navedenog, ova prometna nesreća negativan je primjer kršenja prometnih propisa, na koje učestalo ukazujemo, a prekršaj prolaska na crveno svjetlo na semaforu u ovom slučaju prouzročio je tragične posljedice.

Ovim putem pozivamo građane da se pridržavaju prometnih propisa, s naglaskom na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanje ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa, propisno kretanje pješaka te zabrane prolaska na crveno svjetlo, poručuju iz policije.


Komentari