ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA U ZATVORU DOBIO DESET GODINA ROBIJE: U Lepoglavi nanio teške ozlijede jednom od sudionika atentata na Pukanića

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dario Šišaković nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora, za pokušaj ubojstva Roberta Matanića u kaznionici u Lepoglavi 2015. godine, prenose 24sata.

Robert Matanić jedan je od sudionika ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, a zbog Šišakovićeva napada utegom bio je u komi te je to bio razlog dugog suđenja.

Kao ključni dokaz navode se svjedočanstva očevidaca i vještaka, kojima su utvrđena dva udarca u Matanićevu glavu. Time je odbačena i mogućnost da se u prostoru gdje se dogodio napad nalazio i Srđan Mlađan, kao drugi eventualni osumnjičenik.

Kao najveća otegotna okolnost Šišakoviću se uzima Matanićevo teško stanje koji ima teške i trajne posljedice. On, naime, može tek kratko sjediti, razumije samo osnovne riječi koje se tiču fizioloških potreba, u pelenama je i neorijentiran te nema nikakvih šansi za oporavak.

Ostale otegotne okolnosti su te da je Šišaković već bio počinitelj četiri kaznena djela, a kao četvrtu navodi teško ubojstvo zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk zbog koje trenutno služi 15 godina zatvora.

Olakotnih okolnosti za Šišakovića nije bilo.

U izrečenu kaznu Šišakoviću se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 20. ožujka 2015. do 9. lipnja 2015., dok oštećeni Robert Matanić i oštećena Milka Janžić traže naknadu štete u iznosima od 2 milijuna i 50 kuna te 250 tisuća kuna.

Komentari