ZAVRŠILI U BOLNICI S TEŠKIM OZLJEDAMA: Policija izvještava kako se radi o nesretnim slučajevima

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Jučer, 1. svibnja oko 14.25 sati na području Blaguše u Palikućevoj ulici, tijekom sanacije kuće 37-godišnjak je pao na tlo s visine od 2,5 metara i teško se ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Istog dana oko 14.30 sati na području Gornje Bistre, 33-godišnjak je vozio motocikl marke KTM. Išao je poljskim putem i izgubio nadzor nad vozilom , pa pao na oranicu.  Liječnička pomoć pružena mu je u KB Sveti Duh jer je teško ozlijeđen.

Inače, u posljednja 24 sata na području PU zagrebačke obavljen je očevid 31 prometne nesreće. U pet prometnih nesreća dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a pet lakše tjelesne ozljede. Kod 26 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

U drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, koju je zagrebačka policija najavila prije vikenda, utvrđeno je slijedeće:

– ukupno 84 prometna prekršaja, od čega su 20 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, dva zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Jedna osoba je dovedena na sud, dok je jedna zadržana do otrježnjenja te je zabilježeno 27 drugi prekršaja.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod 58-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Sesvetama te obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 1,95 g/kg alkohola u organizmu.


Komentari