ZAVRŠILA OBDUKCIJA: Poznato od čega je preminuo maloljetni učenik iz Gline

More (Foto: Guliver)

Zadarska policija objavila je nove detalje o tragediji koja se dogodila u petak u Biogradu, gdje se utopio maloljetnik, srednjoškolac iz Gline koji je pronađen na površini mora u besvjesnom stanju.

Uzrok smrti je utvrđen zastoj srca, objavili su iz PU zadarske.

Podsjetimo, ispred plaže Soline u moru maloljetnik je plivao s prijateljima te se nakon nekog vremena odlučio vratiti sam na obalu. Ubrzo je pronađen na površini mora u besvjesnom stanju, a usprkos svim naporima da se reanimira, preminuo je.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o 16-godišnjaku iz Gline koji je u Biogradu na moru bio na ekskurziji.

Nastalo je komešanje

“Dječak je išao plivati do bijelih plutača zajedno s prijateljima i na pola puta je stao. Vjerojatno je krenuo natrag na obalu kad mu je pozlilo. Ja sam čuo da je jedan čovjek koji je sjedio uz obalu to primijetio, te je skočio u more i povukao ga na obalu. Na tom dijelu obale nastalo je komešanje i tada sam vidio da se s druge strane uvale nešto događa. Netko je spominjao defibrilator i pošto sam student na 6. godini medicine, pohitao sam tamo da pomognem u reanimaciji. Jedna medicinska sestra također se našla tamo, ona je obavila najveći dio posla, učinili smo sve što smo mogli.

I njegova nastavnica je čitavo vrijeme bila tamo. Svi su bili jako potreseni, ali nažalost unatoč dugotrajnim naporima, ništa se nije moglo učiniti, a pokušali smo doslovno sve što smo mogli. Hitna pomoć je nakon dosta vremena, mislim da se radilo oko pola sata, došla iz Benkovca i oni su nastavili s reanimacijom, bez uspjeha. Nakon toga je stigla i policija koja je dva sata obavljala očevid. Nismo ga uspjeli spasiti. Mislim da je u pitanju bio srčani zastoj, ali obdukcija će pokazati točan uzrok smrti”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju student medicine Lukas Kvartuč.

 


Komentari