ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE! Policija objavila detalje mučnog ubojstva, muškarac je sve isplanirao unaprijed

Ilustracija (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Varaždinska policija je završila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom koji je osumnjičen za kazneno djelo ‘teškog ubojstva iz koristoljublja’ na štetu 56-godišnjaka, a koje se dogodilo 24. veljače 2023. u Varaždinu.

Osim toga osumnjičen je i za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kako su obavijestili iz policije, muškarac je ubojstvo planirao unaprijed. Došao je na kućnu adresu žrtve i ispalio u njega nekoliko hitaca te je 56-godišnjak na mjestu preminuo. Potom je sakrio njegovo tijelo i krenuo prodavati pokretninu na koju je naišao.

Uzeo mu je automobil te se njime odvezao na područje Karlovca, gdje je ranije živio neprijavljen.

Karlovačka policija je pronašla vozilo, a tijekom kriminalističkog istraživanja provedeno je više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio.

Policija je pronašla vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak, a 4. ožujka osumnjičeni je završio u istražnom zatvoru.

“Zbog kaznenih djela Teškog ubojstva iz koristoljublja i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dana 31. ožujka 2023. godine Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka”, izvijestili su iz policije.


Komentari