Završeno je suđenje napadaču radnika Čistoće. Obrazloženje presude je nesvakidašnje

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Suđenje Mariju Horvatu (41) koji je napao radnika Čistoće jer ga je pokušao spriječiti u provali u automobil na Bukovcu privodi se kraju. Horvat je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora, a pojedinačno je za pokušaj teškog ubojstva Josipa Smiljčića (35) dobio sedam godina zatvora, za krađu pištolja iz kojeg je pucao u radnika godinu dana, a za pokušaj teške krađe iz auta, nakon čega ga je Smiljčić zaustavio, sedam mjeseci zatvora.

Nepravomoćnu presudu mu je obrazložio sudac Zdravko Majerović, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, koji je imao poprilično zanimljivu završnu riječ.

“Ovih osam godina i pet mjeseci dug je vremenski period. Imat ćete priliku ozdraviti, završiti neki zanat i moći normalno živjeti, a ne ići okolo napušen i provaljivati u aute”, rekao je Majerović, piše Večernji.

Dodao je i kako je priznao krađu pištolja iz auta, kao i pokušaj provale u drugi auto nakon što ga je zaustavio radnik Čistoće.

“Priznali ste i da ste pucali u njega no tvrdili ste da ga niste pokušali ubiti, ali sud je utvrdio da ste ga pokušali ubiti i nije prihvatio vašu verziju da ste pucali preko ramena već Smiljčićevu verziju”, kazao je Majerović.

Podsjećamo, nemila večer izgledala je ovako. Prošle godine koncem siječnja radnik Čistoće koji se pronašao na krivom mjestu u krivom trenutku umalo je izgubio glavu. Naime, dok je radio na Bukovcu uočio je Horvata koji je pokušao provaliti u parkirani automobil i ukrasti stvari koje je u njemu uočio. Smiljčić i kolega primijetili su što se događa i počeli vikati na muškarca da prestane.

Horvat je počeo bježati, a Sabljić ga je sustigao i oborio na tlo. No, bio je naoružan i da makne radnika Čistoće sa sebe posegnuo je za pištoljem iz kojeg je ispalio dva hica prema Smiljčiću. Jedan je metak Smiljčića pogodio u desnu stranu prsnog košte te ga je teško ozlijedio, a Horvat je potom ponovo pobjegao, no sustigao ga je i zaustavio jedan građanin koji ga je zadržao do dolaska policije

Komentari