ZAUSTAVLJEN ŠVERCER MIGRANATA: Kroz tri mjeseca, iz BiH ih prevezao u RH pa uzeo više od 13 tisuća eura, imao i pomoćnika

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL(Ilustracija

Da je od svibnja do kolovoza ove godine, s nepoznatom muškom osobom, prevozio migrante iz BiH u Hrvatsku, zagrebačka policija, u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tereti jednog 43-godišnjaka.

Navode naime kako je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje te se sumnja da je dolaskom većeg broja migranata na područje Republike Hrvatske, organizirao njihov daljnji prijevoz do mjesta u blizini granice s Republikom Slovenijom i to uglavnom osobnim vozilima. Za to su mu migranti isplaćivali različite novčane naknade, a na opisan način, u najmanje devet navrata prokrijumčarili su kroz teritorij Republike Hrvatske, najmanje 47 stranih državljana, za što su primili točno neutvrđen protupravno stečen novčani iznos, ne manji od 13.300 eura, zaključuje policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 43-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu, dodali su.

Komentari