ZAROBLJEN NA PET DANA: Zagrepčanin pretrpio horor, otmičar ga okrutno mučio

Youtube

Ne zna se kako je žrtva pobjegla nasilniku.

Od 5. do 9. prosinca u Zagrebu su se događale scene iz filmova strave i užasa. Osumnjičeni Kristijan B. navodno je svome poznaniku (59) prijetio nožem. Nakon toga odveo ga je u njegov stan, oteo mu ključeve i mobitel i zarobio ga na pet dana. Vlasnika stana nasilnik je vezao špagom i kako kažu iz Državnog odvjetništva, prema njemuse ponašao okrutno i bezobzirno.

Otmičar je žrtvu psihički i tjelesno zlostavljao udarajući ga rukama i nogama i drugim predmetima po cijelom tijelu. Osim toga prijetio mu je i seksualnim slotavljanjem, vrijeđao ga i govorio da će ga ubiti.

Iz policije još nisu otkrili kako je pretučeni vlasnik stana uspio pobjeći zlostavljaču. Nije poznato je li ga sadist pustio jer mu je dosadilo batinati ga ili je netko od susjeda čuo krikove te ih prijavio policiji.

Mjesec dana u Remetincu

Nakon što su uhitili državljanina Republike Srbije Kristiana B., Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu zatražilo je od sutkinje istrage da mu odredi istražni pritvor od mjesec dana. Sutkinja ih je poslušala i zatvorila ga kako ne bi mogao ponovo napasti ili utjecati na svjedoke i pobjeći.

Htio mu preoteti stan?

Otmičar do sada nije u Hrvatskoj prijavljivan za kaznena djela niti je u Srbiji za njim raspisana tjeralica. Poznanika je zarobio i mučio kako bi došao do njegovog stana, doznaje 24sata.

Kristiana B. sada se sumnjiči za protupravno oduzimanje slobode i prijetnju. Ukoliko pravni postupak protiv njega završi s pravomoćnom osuđujućom presudom, on bi mogao “odguliti” 13 godina u zatvoru.

Kazneni zakon za otmicu propisuje kazno od jedne do deset godina zatvora, a za prijetnje i ozbiljne prijetnje smrću i do tri godine zatvora.

Ozljede klasificirane kao lakše

Žtrva je tijekom višednevnog mučenja pretrpjela ozljede po cijelom tijelu no one su opisane kao lakše tjelesne ozljede. Ipak, ako se tijekom vremenea ta klasifikacije pretvori u teške, Kristianan B. bi mogli kazneno prijaviti i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Ako do toga dođe prijeti mu još godina zatvora, jer za to kazneno djelo propisama je kazna od 6 mjeseci do pet godina. 


Komentari