Zario nož u srce brata blizanca: Miroslav Tomas osuđen na 7 godina zatvora

Facebook

Nakon godinu i dva mjeseca suđenja, Županijski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu protiv Miroslava Tomasa (35) za ubojstvo brata blizanca Vedrana u novogodišnjoj noći 2013.

Miroslav Tomas nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora za ubojstvo brata blizanca Vedrana u zajedničkom stanu u Zagrebu u novogodišnjoj noći 2013. godine. Presudu je u utorak donio Županijski sud u Zagrebu, pišu 24 sata.

Suđenje za ovaj fatalan čin  započelo je 27. listopada 2015. godine i trajalo 14 mjeseci.  Od ubojstva su prošle već pune četiri godine.

Kako navode 24 sata, optužnica je dva puta vraćana na doradu zbog nejasnoća, a Optužno vijeće je prihvatilo optužnicu koja je nadopunjena traseološkim vještačenjem. Miroslava se teretilo da je brata blizanca Vedrana Tomasa ubo nožem nakon beznačajne svađe dok je bio pod utjecajem alkohola i tableta.

Blizanci Tomas i izvjesna Dolores D. (navodno djevojka ubijenog) odlučili su novogodišnju noć 2013. dočekati u zajedničkom stanu u Ogrizovićevoj ulici u Zagrebu. Mnogi mediji tada su citirali njezine izjave kako je Miroslav  počeo nekontrolirano piti i u jednom trenutku  Vedrana nožem zarezao po leđima.

Iako su zbog obilnog krvarenja planirali otići na Hitnu, od toga su odustali, a Vedran je u jednom trenutku počeo plakati zbog bratovog ponašanja. Miroslav ga je potom poljubio u tjeme i ispričao mu se. Braća su ostala sama u sobi dok je Dolores u drugoj pričala na Skypeu. U jednom trenutku vidjela je kako je Miroslav zamahnuo prema bratu bajunetom, a nakon nekoliko minuta Vedran je preminuo.

Mnogi su tada spekulirali i nagađali o neobičnom odnosu tog trojca, no Dolores je sve demantirala.

>>> PSIHIJATAR OTKRIVA MOZAK UBOJICE: ‘Bezazlene i naizgled nebitne situacije često su okidač, primjerice uvreda ili kritika’

 


Komentari