ZARILA NOŽ U SUPRUGOVO SRCE: Nakon tog čina s bebom otišla njegovom bratu i sve priznala

noxiestock.deviantart.com

Starvično ubojstvo potreslo je Ploče i cijelu Hrvatsku.

Dvadesettrogodišnja Karmen Matana Đorđević nasmrt je nožem ubola svog trinaest godina starijeg supruga Sašu Đorđevića u obiteljskom stanu u Pločama u Ulici kralja Petra Svačića, piše Slobodna Dalmacija.

Ubojstvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima subote, oko 1.30. Kako se neslužbeno doznaje najvjerojatnije mu je prethodila svađa supružnika.

Karmen je oštrim kuhinjskim nožem u srce ubola svog supruga s kojim se vjenčala prošloga ljeta, dok je njihova tromjesečna beba spavala. Navodno je zadala samo jedan smrtonosni udarac u srce supruga, kojemu više nije bilo spasa. Potom je uzela dijete u naručje i otišla do njegovog brata, koji živi u istoj zgradi, i priopćila mu što je nekoliko trenutaka ranije učinila.

Stanovnici Ploča i njihovi sugrađani su zgroženi ovim stravičnim ubojstvom. Svi koji su poznavali bračni par Đorđević šokirani su, jer supružnici ni po čemu nisu odavali da imaju nesuglasica u braku. Novac im nije bio problem jer je nesretni Saša kao profesionalni pomorac jako dobro zarađivao i navodno je kući došao tek prije tri dana. Prije negoli se oženio kupio je stan u novogradnji u kojem su on i Karmen zajednički živjeli.

Karmen je završila Pomorski fakultet, smjer inženjer nautike, rodila je u siječnju i posljednjih mjeseci se bavila isključivo brigom o djetetu.

Detaljna istraga je u tijeku

U petak navečer izišla je u grad, u jedan lokalni kafić. Pretpostavlja se da je slavila rođendan jedne prijateljice te da je Saša kući čuvao bebu. Jesu li upravo taj izlazak i možda koja čašica više kumovali stravičnom ubojstvu, pokazat će detaljna istraga koja je u tijeku.

Očevici tvrde kako je Karmen bila tip-top sređena i iznimno vesela na tulumu. S prijateljima se razišla nešto iza ponoći i nitko ni u najcrnjim slutnjama nije mogao pretpostaviti što se događa u njezinoj glavi, niti da će samo koju minutu kasnije nasmrt ubosti vlastitog supruga.

Što je bio stvarni povod ovoj obiteljskoj tragediji za sada nitko sa sigurnošću ne može potvrditi. Pretpostavlja se da joj je nesretni muž prigovorio zbog partijanja. Je li to ili nešto drugo bilo okidač za ovu strašnu tragediju, nitko zasad još ne zna. Čak se spominje i mogućnost postporođajne depresije od koje je navodno Karmen patila, ali to su samo naklapanja na razini gradskih ćakula.

Očevid vodi državni odvjetnik

U PU dubrovačko-neretvanskoj je rečeno da je još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje te da očevid vodi državni odvjetnik. Policija je potvrdila da je nakon zaprimljene dojave u stanu zgrade u Ulici Petra Svačića pronađeno mrtvo tijelo tridesetšestogodišnjeg muškarca.

Međutim, o kvalifikaciji kaznenog djela nisu željeli govoriti do okončanja istrage. Također su potvrdili da je dvadesettrogodišnja ženska osoba dovedena u prostorije policije i nad njom se provodi kriminalistička obrada, ne navodeći identitet žrtve ni ubojice.

Beba je dobro

Kako doznaje Slobodna u Centru za socijalnu skrb u Pločama, dežurna socijalna radnica je utvrdila da je tromjesečna beba dobro te je do daljnjega zbrinuta kod strica, Sašina brata.

Osumnjičena je za ubojstvo

Policijski službenici Policijske postaje Ploče u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom osumnjičenom za kazneno djelo ubojstva.

Sumnjiči se da je u subotu, 7. svibnja oko 1 sat, u stanu u Ulici Petra kralja Svačića u Pločama, tijekom verbalnog sukoba i naguravanja, nožem, u predjelu prsnog koša, zadala ubodnu ranu 36-godišnjaku s kojim se sukobila, a koji je od posljedica ozljeđivanja preminuo na mjestu događaja.

Očevidom je rukovodio županijski državni odvjetnik, a policija je po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenu 23-godišnjakinju, uz kaznenu prijavu, predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


Komentari