ZAR NEMAJU SRAMA?! U Dubravi krali cugu i napali zaštitara nasred trgovine, u centru upali u stan ženi (70) i sve joj uzeli

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

U subotu popodne, oko 17 sati u Erdoedyjevoj ulici, dvojica nepoznatih razbojnika lažno su se predstavili 70-godišnjoj Zagrepčanki kao prodavači, kako bi ih nesretna stanarka u ulici nedaleko Branimirca pustila u stan. Ona je povjerovala u njihovu lažnu priču, a predstavili su se da prodaju hranu.

Dala je jednom od njih oko tisuću kuna i mislila da će on samo skoknuti do kombija kako bi joj donio tu navodnu hranu koju prodaje. Naravno da je netragom nestao, a njegov je ‘kolega’ ostao kod nje u stanu i, uz ovu nesreću koja ju je već zadesila, pronjuškao malo praveći se da čeka drugog, pa joj maznuo novčanik.

Sve skupa, nesretna je 70-godišnja žena iz Erdoedyjeve ostala bez par tisuća kuna. Policija je već ranije upozoravala građane da paze koga puštaju u stan, te da svakako provjere tko je na vratima, ali i da ne puštaju nikoga unutra ako se u njima probudi i najmanja sumnja.

Razbojnici i na Maksimiru


Istog dana, 22. svibnja negdje od 19.40 do 23.10 sati na Maksimiru, zasad nepoznati počinitelj provalio je u kuću jednog Zagrepčanina (38) te mu pokrao sav novac i nakit. Olakšao ga je tako za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ni u Dubravi nema mira

U subotu rano popodne, oko 14.40 sati u Dubravi u Koledinečkoj ulici, nakon što je ušao u trgovinu i pokrala boce razne cuge, nepoznata je Zagrepčanka lakše ozlijedila zaštitara, nakon čega je zajedno s ‘kolegom u zločinu’ pobjegla glavom bez obzira. Ozlijeđenom zaštitaru je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, a vrijednost cuge koju je dvojac ukrao iznosi više stotina kuna.

Previše je toga

Inače, u posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirao je 19 kaznenih djela: jedna razbojnička krađa, drska krađa i prijevara, šest teških krađa provaljivanjem, devet krađa te jedno ostalo kazneno djelo.

Komentari