ZAPALIO AUTO POZNATOG PODUZETNIKA I PRIZNAO KRIVNJU: Evo kako je pronašao adresu

Zagrebačka sudnica, (foto ilustracija:Sanjin Strukic/PIXSELL/

U četvrtak su na optuženičku klupu zagrebačkog Općinskog kaznenog suda sjeli Antonio L. (28) i Rafael K. (25). Kako javlja Jutarnji List, Antonio L. je priznao krivnju te da je zapalio aute Tomislava Krsnika i njegove supruge (Krsnik je poduzetnik, ali i brat pokojnog odvjetnika, Krešimira Krsnika). Rafael K. međutim, krivnju odbacuje.

“Polio sam vozila Krsnikovih i zapalio ih šibicama. Vratili smo se do Jaruna odakle je svaki otišao kući. Ja sam sve isplanirao. Rafael nije imao ništa s time osim što je bio sa mnom. Nisam mu rekao što idem raditi. Znam ga po imenu samo. On je dečko najbolje prijateljice moje supruge”, rekao je Antonio još prije suđenja istražiteljima, prenosi Jutarnji list.

Krsnikovu adresu je našao preko Googlea, a motiv je po svemu sudeći, bio  poslovni sukob Krsnikove tvrtke za prodaju medicinske opreme s konkuretnskom tvrkom, Dogan Septem u kojoj je radio Antonio (i u vlasništvu njegove obitelji).

“Na svaki natječaj koji mi prođemo, dobijemo od bračnog para Krsnik žalbu ili prigovor na državnu komisiju. I to je bio razlog moje revoltiranosti. Nekoliko njihovih zaposlenika prešlo je raditi k nama kada smo dobili zastupništvo za firmu koju su oni prije toga zastupali”, prenosi Jutarnji Antoniove riječi.

Oba optuženika, na sudu su tvrdila kako imaju posao, ali ne i imovine, te oboje imaju dvojno državljanstvo: Antonio slovensko, a Rafael BiH državljanstvo.

Obrana odbija imovinsko-pravni zahtjev

Imovinsko-pravni zahtjev bračnog para Krsnik, koji su predali njihovi odvjetnici, traži 255 513 kuna za materijalnu štetu, te 45 000 kuna za nematerijalnu štetu. Obrana dvojice optuženih, taj je zahtjev odbacila.

Optužba protiv Antonia i Rafaela tereti ih da su između 2 i 3 sata ujutro, 30.rujna stigli do zagrebačkog Remetinskog kamenjaka te iz svog auta, VW Tiguane izvadili oko osam litara benzina smještena u dva plastična kanistra.

S time su odšteali do Mozde CX-3 i Smart For Four automobila i vlasništvu Krsnikovih, a parkiranih ispred njihove obiteljske kuće. Tužiteljstvo je, Jutarnji nastavlja, uvjereno kako je Antonio prvo benzin izlio po Mazdi, da bi mu potom Rafael dodao drugi kanistar za polijevanje Smarta.

Poslije polijevanja benzinom, auti su zapaljeni šibicama. Vatrena stihija progutala je oba Krsnikova auta (koji su potpuno izgorili), a k tome je stradala i garaža, fasada te obližnje parkirani Citroen C4.

Svjedokinja Iva C. već je zakazana za ispitivanje na idućem ročištu, radi neposrednih saznanja o tome gdje se Rafael K. nalazio tijekom podmetanja požara.


Komentari