ZANIJEKAO KRIVNJU: Profesor zbog bludnih radnji nad učenicom završio u Remetincu

Srednjoškolski profesor osumnjičen za bludne radnje nad svojom 16-godišnjom učenicom.

O slučaju zbog osjetljive prirode nitko nije službeno izvijestio, ali kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, 59-godišnji profesor društvenih znanosti jedne zagrebačke gimnazije završio je u subotu u Remetincu zbog optužbi da je pet dana ranije 16-godišnju učenicu, kojoj predaje, pritiskao tijelom te se trljao o nju.

Čudne su i okolnosti u kojima se to navodno dogodilo. Prema podacima do kojih je Jutarnji list uspio doći, profesor i učenica su se u ponedjeljak nakon škole našli u jednoj privatnoj kući, a učenica je poslije prijavila da je profesor u jednom trenutku svojim tijelom pritisnuo njezino te se o nju počeo trljati. Policija je na osnovi prijave učenice uhitila profesora te protiv njega nakon preliminarne istrage nadležnome Državnome odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog bludnih radnji.

Tužiteljstvo je prijavu ocijenilo osnovanom te je nakon ispitivanja za profesora zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Sudac istrage ocijenio je zahtjev osnovanim te mu je odredio jednomjesečni pritvor. Osumnjičeni profesor na saslušanju je zanijekao krivnju.


Komentari