ZANIJEKALI KRIVNJU: Po treći put na optuženičkoj klupi zbog stravične nesreće u kojoj je život izgubila 20-godišnja suvozačica

Foto: Mario Pusic / Cropix

Nakon što je 20-godišnja Ivana Obad prije 13 godina poginula na suvozačkom sjedalu skupocjenog auta Marina Čolaka koji se sa svojim prijateljem Daliborom Opačkom utrkivao na autocesti iz Zagreba prema Rijeci, za tragediju kod Bosiljeva ponovno je krenulo ročište, ovaj puta za treće suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu.

Kako navodi Večernji list, na ranijim suđenjima, bili su najprije obojica proglašeni krivima, a zatim oslobođeni krivnje pa je je osuđen bio samo Čolak.

Obojica niječu krivnju ali se međusobno optužuju da je onaj drugi odgovoran, no prema službenim podacima obojica su vozila preko 200 kilometara na sat.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nesreća se dogodila 5. studenog 2010. godine kada je Čolak u svome Ferrariju dotaknuo stražnji dio Opačkovog Nisanna koji je skrenuo u njegovu traku.

Auto se nakon toga zanio, sletio s ceste i prevrnuo nekoliko puta. Čolak se vozio bez zavezanog pojasa i izletio iz auta zaradivši potres mozga, prijelom nosa i obje čeljusti.

Nažalost, suvozačica Ivana Obad je poginula nakon što je ostala zarobljena u zapaljenom autu.

Odvjetništvo je podignulo optužnicu 2012. godine. Prva presuda, tri godine zatvora za obojicu bila je nepravomoćno donesena 2015. te se dvojac na nju žalio.

Slučaj je dodijeljen Županijskom sudu u Zagrebu 2020. godine nakon što je prvu presudu poništio Županjski sud u Rijeci 2018. godine, a na novom suđenju je zagrebački Općinski kazneni sud utvrdio kako nije nadležan.

Opačak je 2021, godine oslobođen krivnje, a Čolak je osuđen na dvije godine zatvora, ali na žalbu državnog odvjetnika i Čolakove obrane, odluka je poništena.

Pri trećem suđenju, počelo je isto kao i u prethodna dva slučaja, ali kakva će biti presuda, teško je predvidjeti.


Komentari