Zaljubila se, a on ju izradio za novac: Žena (64) ostala slomljenog srca i bez više desetaka tisuća eura

Ilustracija/ Foto: Pixabay

Osim što su kazneno djelo, prijevare su uvijek bolne za žrtvu, pogotovo kada cijeli zločin ima i romantičnu komponentu.

POLICIJA UPOZORAVA ZAGREPČANE! Opisali su kakve prevare su česte u posljednje vrijeme i poručili građanima što činiti

Tako je u utorak 64-godišnjakinja prijavila vukovarskoj policiji kako je prevarena preko interneta.

Kako je navela u svojoj prijavi, od prosinca 2022. do travnja 2023. godine, kontaktirala je na društvenim mrežama, najprije s osobom koja se predstavila kao liječnik vojne misije u Sriji, s kojom je stupila u ljubavnu vezu, a zatim i s osobom koja je tvrdila da je zaposlenik kreditne institucije.

“Doveli su je u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica o preuzimanju paketa iz Sirije s novcem u svrhu realizacije kredita te im je uplatila više desetaka tisuća eura, a paket nikad nije primila”, navela je policija.

Foto: MUP

Dok se istraga o cijeloj prijevari nastavlja, policija je upozorila i kako je romantična prijevara jedna od najčešćih financijskih online prijevara.


“Upozoravamo građane da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise”, navode iz policije.

Dodali su i da je potrebno ne prihvatiti komunikaciju s osobama na internetu čiji identitet ne mogu utvrditi.

“Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac”, ističe policija.


Komentari