ZAKLAO PSA JER NIJE PUSTIO KOST! Vlasnik se brani ovisnošću: ‘Taj dan nisam uzeo dovoljno terapije’

Photo: Ilustracija

U Remetincu je završio Kristijan Š., nakon što je prije koji dan zaklao svog psa Mrvicu jer ga je “nanervirao” u šetnji. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a za ubijanje i mučenje životinja predviđena je kazna zatvora do godinu dana.

Naime, grozan čin dogodio se 31. ožujka. Kristijan Š. je izveo ljubimca u šetnju, a pas je u jednom trenutku zgrabio kost koju je pronašao na tlu. No, to se nije svidjelo Kristijanu Š. koji mu je kost pokušao oduzeti, no pas je nije popuštao.

Vlasnik se potom natezao s Mrvicom, no pas ga je ogrebao, što ga je toliko razbjesnilo da ga je uzeo u naručje, odnio ga u stan i zaklao!

Ne zna se tko ga je prijavio policiji, no kada je uhićen Kristijan Š. se branio da je on dugogodišnji ovisnik o narkoticima, koji se pokušava liječiti, piše Večernji.

“Taj dan nisam uzeo dovoljno terapije”, rekao je u svoju obranu Kristijan Š.

Neslužbeno se doznaje da je ranije osuđivan zbog razbojstva, prijetnje i nedozvoljenog držanja oružja. Bio je optužen da je 2007. s kalašnjikovom upao u jednu zagrebačku kladionicu, nakon čega je ispalio više hitaca u zrak, prije no što je kalašnjikov uperio djelatnici u glavu.

Tada je odnio oko 7500 kuna, a kalašnjikov je nakon toga sakrio kod člana obitelji gdje ga je policija našla prilikom pretraga. I tada je bio pod utjecajem droge.

Komentari