ZAGREPČANKA UNAKAŽENA! Lažni kirurg (23) iz Srbije uhićen, u ‘mesarenju’ mu je pomagala majka cvjećarka!

Foto: Instagram Screenshot

Zagrepčanka Katarina L. (33) poželjela je veće usne, pa je na “popravak” skoknula do Srbije. Ono što joj se dogodilo nije očekivala ni u najgoroj noćnoj mori. Naime, Katarina je ostala bez pola usnice – i nije jedina žrtva istog “liječnika”.

Riječ je, javljaju srpski mediji. o Savi K. (23) koji je lagao da je estetski kirurg, unakazio desetke žena i lažirao osobnu iskaznicu kako bi izgledalo da je stariji. Kad se sve otkrilo, cijela obitelj je pobjegla, jedno su se vrijeme krili od policije, ali sada su – uhićeni.

Naime, policija je ganjala Savu i njegovu majku Danijelu (49), koja mu je pomagala u lažnom biznisu. Prema pisanjima srpskog Blica, uhićeni su u Beogradu zbog nadriliječništva i ugrožavanja života pacijenata. Njega se sumnjiči i da je unakazio desetke ljudi lažno se predstavljajući kao – estetski kirurg.

Prema pisanju spomenutog medija, osumnjičeni Knežević je u neregistriranoj ordinaciji “Dr Sauvage” u Beogradu između 2. siječnja 2020. i 8. travnja 2021. godine za novčanu naknadu obavljao zahvate bez odgovarajuće stručne spreme i bez licence. To je za posljedicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet oštećenih osoba, a u svemu mu je asistirala majka Danijela K., koja je u navedenom razdoblju u neregistriranoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novac.


Foto: Instagram

Kako se doznalo, Sava je po struci je maser, završio je tek prvu godinu stomatologije, a njegova majka je cvjećarka. Ordinaciju su imali u samom centru Beograda, a improviziranu operacijsku dvoranu napravili su na zastakljenoj terasi. Sava je uz asistenciju majke cvjećarke operirao i djevojke i muškarce, a među njegovim žrtvama bilo je i nekoliko Hrvata, među kojima je i spomenuta Katarina iz Zagreba.

Ona tvrdi da je zbog loše obavljenog posla zamalo ostala – bez usne. “Uopće me ne čudi, pa on se stalno hvalio kako je zanat ‘ispekao’ u inozemstvu i da je često radio u drugim zemljama. Koliko daleko je išao, najbolje govori da je na svoj Instagram postavljao slike uspješnih tretmana jednog poznatog azerbajdžanskog kirurga, a kada sam ga pitala zašto objavljuje nešto što nije njegov rad, rekao mi je da je to njegov učenik. Tek kasnije, kada sam shvatila da je prevarant, kontaktirala sam tog liječnika koji mi je rekao da nikada nije čuo za njega”, tvrdi.

U javnost su s detaljima izašle i brojne druge žene, a jedna od njih je i Branislava L., koja već godinama živi u Švicarskoj.

Foto: Instagram

“Oglas za njegovu ordinaciju bio je vrlo profesionalan, bila sam uvjerena da sam u pravim rukama. Rekao je da će mi u grudi staviti implantante 400, da će izvaditi salo iz trbuha i napraviti facelifting. Cijena je bila tri tisuće eura. No, još i prije početka operacije nisam imala dobar osjećaj. Dobila sam anesteziju, ili to nešto što mi je dao, a sigurno nije bila anestezija jer sam se tijekom operacije budila tri puta i imala užasne bolove. Sve je trajalo jezivih pet sati, a kada sam se probudila bila sam u potpunom šoku i drhtala sam kao grana. On meni uopće nije stavio implantante, nego mi je grudi napunio salom koje je izvadio iz mog trbuha. Bradavice je unakazio, jer ih nije izrezao kako ne treba. Horor. Uopće mi nije zatezao lice”, ispričala je Branislava za srpske medije.

Svoju je priču ispričao i Nikola M. “Rekao mi je da je završio stomatologiju, dao razliku predmeta na Medicinskom fakultetu, a zatim upisao specijalizaciju iz estetske kirurgije. Još se pohvalio da je bio uzoran student i da je diplome stekao diljem svijeta. Na zidu su bile lažne diplome i certifikati”, rekao je Nikola koji je operaciju platio 1.800 eura, a da je riječ o prevari shvatio je kada je umjesto fiskalnog računa dobio potvrdu o plaćanju napisanu na indigo papiru.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

“Život mi je doveo u pitanje, a tek kada sam 19. travnja uzeo izvješće u ruke vidio sam da nema pečata, već je ispisao samo broj licence. Nije bilo niti podataka o tome koju vrstu anestezije su mi dali, niti tko je anesteziolog. Odmah sam zvao liječničku komoru i dobio informaciju da ne postoji liječnik s tim brojem licence niti s tim imenom”, rekao je za Blic.

 

Komentari