Zagrepčanka se poskliznula na zaleđenom pločniku i slomila obje ruke! Gradu prijeti kazna od 100 tisuća kuna

Zagrebačka sudnica, (foto ilustracija:Sanjin Strukic/PIXSELL/

Zimu 2016. Zagrepčanka Dijana će zauvijek pamtiti po teškoj nezgodi. U siječnju te godine poskliznula se na zaleđenom i snijegom pokrivenom pločniku na adresi Prilaz Gjure Deželića kbr. 31 i teško se ozlijedila. Naime, slomila je obje ruke na koje se dočekala u padu. Zbog cijele situacije, Dijana bi mogla dobiti odštetu od gotovo 100 tisuća kuna.

Naime, ovaj je tjedan sud donio nepravomoćnu presudu u kojoj stoji da joj Grad Zagreb mora platiti oko 60.000 kuna odštete i oko 17.000 kuna troškova parnice, doznaje Danica. U slučaju da presuda postane pravomoćna, taj se iznos penje na oko 100 tisuća kuna zbog kamata. Očekuje se da će se Grad žaliti na ovu presudu te je pitanje koliko će se cijeli slučaj odužiti.

“Odmah sam osjetila jake bolove, prijateljica je nazvala kćer koja me odvezla u bolnicu gdje sam zadržana. Dugo sam se oporavljala, a ni danas nemam snage u rukama”, požalila se Dijana na sudu, a težinu njezinih ozljeda potvrdio je i nalaz sudsko-medicinskog vještaka u kojem stoji da je prilikom pada “zadobila prijelome obje podlaktice, odnosno oba ručna zgloba zbog čega je provela dugotrajno ambulantno i hospitalno liječenje po kirurgu traumatologu i fizijatru”.

Pored toga je i dva puta povrgnuta operacijskom liječenju.

U presudi stoji da je Grad dužan održavati javne površine i na taj način spriječiti ovakve događaje. No, Grad se žalio kako gospođa nije bila pažljiva što je nužno s obzirom na vremenske uvjete.

Komentari