Zagrepčaninu koji je ubio Nijemca u Puli produljili istražni zatvor

Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

Okrivljenika terete da je 16. srpnja 2019. na Fažanskoj cesti u Puli, u neubrojivom stanju, u nakani da 23-godišnjeg njemačkog državljanina liši života, nožem ga ubo u predjelu prsa, uslijed čega je dotični zadobio osobito teške i po život opasne ozljede te preminuo, piše 24sata.

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga državnog odvjetništva zbog toga produljio istražni zatvor 32-godišnjem okrivljeniku, i to zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Evo tko je Zagrepčanin osumnjičen da je brutalno ubio Nijemca u Puli zbog frizure

Podsjetimo, Mladi njemački turist Patrick Bessinger (23) preminuo je u bolnici nakon što ga Zagrepčanin Edo izbo nožem na Fažanskoj cesti. Policija je iste večeri uhitila ubojicu koji već dulje boravi u Puli i okolici zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo, a sve zahvaljujući opisu kojeg su dali drugi njemački turisti. Nakon što je Nijemaca nožem ubo u predjelu srca, dvadeset minuta iza ponoći policija je ubojicu s dreadlocksima i psom, osebujnog stila odijevanja, zatekla u prodavaonici unutar obližnjeg kampa.

Povod suluda napada bio je zbog njegove kose

Naime, te večeri oko 21:15 sati, grupica njemačkih državljana susrela je u jednom baru na Puntiželi njima nepoznatog muškarca. Mladi Nijemac, vidjevši ubojičinu frizuru, komentirao je da je odlična i da mu se sviđa.

Međutim, Edo očito to nije tako shvatio te ih je, nakon što su napustili kafić, pratio. U jednom trenutku se mladi Nijemac okrenuo i pitao ga zašto ih prati, a ovaj mu je tad zabio nož u predjelu srca. Iako ozlijeđen, mladić je krenuo prema svojim prijateljima vičući da muškarac ima nož te je potom teško ranjen pao na tlo.

Hitna pomoć uspjela je reanimirati mladića, ali je preminuo na operacijskom stolu u pulskoj bolnici.


Komentari