ZAGREPČANINA PRETUKLI TELESKOP PALICOM ISPRED ŽENE I DJECE: ‘Među napadačima sam prepoznao i sinove lokalnog HDZ-ovca’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrepčanin Mato R. (41) koji je svake godine ljetovao u Mandrama, na otoku Pagu, ove je godine doživio pravi pakao.

Prema pisanju 24sata, njega su prošloga tjedna napali desetorica mladića, među kojima je prepoznao sinove lokalnog HDZ-ovca koji je prijavljen za prijetnju.

Pretučeni Mato zadobio je nagnječenje prsišta i ozljede glave i oka.

Tvrdi kako je podnio kaznenu prijavu protiv trojice poznatih i sedmorice nepoznatih koji su ga napali i brutalno pretukli na terasi apartmana u Mandrama. U batinanju teleskopskim palicama, šakama i nogama srećom je prošao bez težih ozljeda. “Zaradio” je četiri šava na glavi, ozljede glave i oka te nagnječenje prsišta.

“Nije mi jasno kako je policija sinove lokalnog HDZ-ovca, koji je prijavljen za prijetnju, a koje sam kao i njihovog prijatelja prepoznao kao sudionike napada u kojem su sudjelovala još sedmorica-osmorica prijavila samo prekršajno”, pita se Mato koji je zbog toga putem odvjetnika trojac koji je prepoznao i kazneno prijavio.

Iz PU zadarske rekli su kako policija i dalje provodi izvide oko događaja u Mandrama od 24. kolovoza.

Podsjećamo, Matu R. napali su dan nakon što se porječkao sa susjedom kojoj je smetalo što navečer razgovara sa sinom na terasi.

“Djeca su mi taman otišla spavati, a ja sam čitao vijesti na terasi. Preko ograde mi je priskočilo najmanje 10-ak ljudi i okružili su me dok sam sjedio. Prepoznao sam sina HDZ-ovca. Brzo sam dobio prvi udarac i potom su me počeli udarati sa svih strana. Izlupali su me teleskopom, stolicama, rukama, nogama…”, rekao je Mato za 24sata.

Njegova supruga primijetila je što se događa te je zgrabila djecu i izvela ih na zadnji izlaz da otrče kod susjeda. Izašla je i počela vikati da zove policiju o oni su tada pobjegli. Nakon 15 minuta je stigla policija, a nakon 25 minuta hitna.

Tvrdi kako obitelj s kojom se porječkao godinama pravi probleme u susjedstvu.


Komentari