Zagrepčanin pomogao baki u samoubojstvu! Popila je solnu kiselinu i neizmjerno patila!

Ilustracija,foto:profimedia

Kako javlja portal danica.hr, uskoro se očekuje suđenje 45-godišnjaku zbog sudjelovanja u samoubojstvu.

Riječ je o zastrašujućem slučaju koji datira iz studenog 2017. godine, kada je osumnjičeni u dućanu svojoj baki kupio solnu kiselinu te je potom izlio u bočicu s natpisom ‘medicinski alkohol’.

Baka je jutro poslije popila kiselinu te je potom u teškim bolovima umrla u bolnici.

“Zadobila je osobito teške ozljede u vidu korozivne ozljede jednjaka, želuca, dvanaesnika i silaznog dijela debelog crijeva s teškim oštećenjem jetre, od čega je preminula”, navodi se u optužnici, kako piše danica.hr.

Unuk je sve priznao tijekom istrage. Napomenuo je da je baki kupio kiselinu jer ga je u više navrata molila. Navodno je žalovala je za sinom koji je umro mlad te je izgubila volju za životom.

Dogodilo se to 26. studenoga 2017. u obiteljskoj kući u Zagrebu.

On je rekao da je baka svima govorila da će se ubiti, no da on nije vjerovao u to. I njegova majka, kći pokojnice, potvrdila je njegovu priču. Upravo je ona nesretnu staricu odvezla u bolnicu, a kad se vratila u obiteljski dom 45-godišnjak joj je priznao što je učinio.

“Rekao je i da mu je sad žao zbog toga. Bila sam u šoku”, citira danica.hr njezine riječi.

Ipak, otišla je u policiju i prijavila ga. Prije nije imao problema sa zakonom, naprotiv, rodbina tvrdi da je miran i neporočan.

Iako za sudjelovanje u samoubojstvu prijeti kazna do tri godine zatvora, za 45-godišnjaka je Državno odvjetništvo zatražilo sedmomjesečnu uvjetnu kaznu.


Komentari