Zagrepčanin poginuo u bizarnoj nesreći u Njemačkoj: ‘Vozaču Mazde nije bilo spasa’

geralt / pixabay

Na njemačkoj stazi  Nürburgring u terminu “turističkih” vožnji dogodila se teška nesreća u ponedjeljak. Poginula je jedna osoba, a sedam ih je ozlijeđeno od kojih dvije teže.

Poginuli vozač je 34-godišnji Zagrepčanin N.K., a ovu je stazu poznavao kao svoj džep, piše Auto Klub. Tragedija se dogodila na stazi gdje građani mogu platiti 25 eura za vožnji vlastitim automobilima. Zagrepčanin je prema pisanju njemačkih medija vozio Mazdu MX-5. Prilikom vožnje zabio se u kamion vučne službe, a od siline udarca auto se zapalio i počeo gorjeti.

Prema izjavama svjedoka, radi se o teškom propusti organizatora jer je do incidenta došlo kada se jedan vozač zaustavio na stazi zbog curenja tekućine, a po njega je krenula vučna služba. Prije nego što je Porsche maknut sa staze, došlo je do nesreće. Navodno radnici vučne službe nisu propisno označili mjesto gdje su ukazivali pomoć vozaču Porschea, pa je na njih naletjelo oko devet drugih automobila. Vozači su na sve načine pokušali spasiti živu glavu, no ozlijeđenih ima.

“Bio sam šokiran ugledavši narančasti vučni kamion ispod kojeg je bio zabijen automobil – rekao je svjedok i nastavio – automobil je bio neprepoznatljiv, bio je potpuno ispod kamiona. Nas nekoliko je pokušalo pomoći aparatima za gašenje požara, no vozaču Mazde nije bilo spasa”, izjavio je jedan od svjedoka.

Policija se još uvijek nije službeno oglasila o ovom događaju.

Nesreće na Nürburgringu nisu rijetkost, no ova tragedija je izuzetno potresla ljubitelje utrka i automobila.


Komentari