Zagrepčanin počinio niz krađi: Na meti mu bile bolnice i crkvene škrabice

PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom radi sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teške krađa“ provaljivanjem, dva kaznena djela “Krađa“ i dva kaznena djela “Računalna prijevara“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 28-godišnjak sredinom srpnja 2019. godine u Vlaškoj ulici, u dva navrata došao u vjersku ustanovu, prišao metalnoj škrabici koja se nalazila u predvorju, otvorio ju uz pomoć odvijača te otuđio novac.

Također, sumnja se da je 26. travnja 2019. godine došao u Petrovu ulicu u zdravstvenu ustanovu gdje je iskoristio nepažnju oštećene te joj iz torbice koja se nalazila na stolici otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Potom je otišao do obližnjeg bankomata gdje je s otuđenom karticom uz pomoć PIN-a, koji se nalazio u novčaniku, u dva navrata podigao 1.200 kuna.

Četiri mjeseca kasnije, u kolovozu 2019. godine opet je došao u Petrovu ulicu, ušao u zdravstvenu ustanovu, a potom i u bolničku sobu te iz ormarića otuđio novčanik s dokumentima i novcem, da bi po izlasku iz ustanove odbacio novčanik s dokumentima dok je novac zadržao za sebe.

Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 2.300 kuna.


Komentari

loading...