Zagrepčanin (36) pronašao roba pa ga mlatio i tjerao da prosi. Novac je trošio na kockanje, ljubavnicu i ljetovanje

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Otac osmero djece sa završena tri razreda osnovne škole Ago A. (36) u veljači 2018. godine pronašao je način kako da riješi svoje financijske probleme. Kako je Zagrpčanin živio od 2800 kuna socijalne pomoći i 3400 kuna dječjeg doplatka, nije imao dovoljno da pokrije troškove života pa je s partnericom Matejom N. (24) došao na ideju da pronađu roba koji će za njih prositi. Nažalost, ideju je uspješno proveo u djelo kada je u Rijeci pronašao Marija Ž., onkološkog bolesnika koji je živio na ulici, piše Jutarnji.

Ago ga je uvjerio da će mu u Zagrebu biti bolje, imat će smiještaj i hranu te će bolje zarađivati. No, to se nije dogodilo. Život Riječanina ubrzo se pretvorio u pakao. Par ga je svakog dana vozio do trgovačkih centara diljem grada, a tijekom ljeta i u Dubrovnik te Zadar. Dok je “radio” Mateja ga je dolazila nadzirati, a iako je rekao Agi da želi kući, to nije bila opcija. Teror je trajao do rujna ove godine, a ono što mu je par priuštio nikad neće zaboraviti.

Sav isprošeni novac su mu oduzimali, a ako iznos nije bio dovoljan otac osmero djece ga je rukama i nogama ga je udarao po tijelu. No stvari su izmakle kontroli 18. rujna navečer nakon što je Ago pokupio Marija ispred Lidla u Remetincu te mu rekao: ‘Kunem se u svog sina da ću te razbiti i ubiti jer ne radiš kako treba, ne zarađuješ dovoljno, a znaš da sam u velikim problemima’, piše Jutarnji.

Potom je Ago uzeo metalnu šipku i beskućnika pretukao i slomio mu rebra te raskrvario koljeno. Slučaj je dospio do policije koja je Agu kazneno prijavila za trgovanje ljudima i pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a njegova družica Mateja prijavljena je za pomaganje.

No, par je na cijelu priču drugačije gledao pa su rekli da je s njima živio dobrovoljno i da ga nisu tjerali na prošenje. Ozlijedio se, rekli su, kada je pao uslijed epileptičnog napada.

I mene je Ago tukao, a nisam od njega otišla jer imamo zajedničko dijete i jer ga se bojim. Tukao je i Marija te mu prijetio, ali nije mu ograničio slobodu kretanja. I uvjerena sam da je sve Mario radio dobrovoljno, a ne znam da bi mu Ago isprošeni novac uzimao nego mislim da ga je potrošio na kockanje u casinu“, objasnila je Mateja. Dodala je i kako Ago ne živi samo s njom, već i sa suprugom, s kojom je znao prostiti. Supruga je tada sjedila u invalidskim kolicima, iako nije invalid.

S druge strane, Mariju je 2015. godine otkriven tumor na mozgu, a liječnici su mu rekli da mu ostaje još malo vremena. Bio je razveden, nitko ga nije htio zaposliti zbog bolesti, a za Agu je znao zaraditi i po 1200 kuna dnevno. S novcem koji je uprosio preko ljeta, par si je financirao apartmane i hranu na moru.

“Kad sam u ožujku 2020. u dvorištu kuće u Zagrebu pao, jedva sam oteturao na autobus za Rebro gdje sam bio 2 tjedna hospitaliziran. Nakon toga me sanitet odvezao u centar Crvenog križa u Kosnicu gdje me Ago pronašao, strpao u auto i dovezao kući”, zaključio je Mario koji je sve do rujna skupljao hrabrost da pobjegne i potraži pomoć policije.

 

Komentari