ZAGREPČANIN (21) I PRAVNICA (44) HARALI PO NOVOM ZAGREBU Optuženi da su dizali aute bez tablica pa ih prodavali kao otpad

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Od lipnja do rujna prošle godine dvojac je harao po istočnom dijelu Novog Zagreba te su krali automobile.

Zagrepčanin Sandi O. (21) udružio je snage s pravnicom iz Slavonskog Broda Vjekoslavom H. (44).

Vozila su dizali uz pomoć angažirane vučne službe pa su na taj način organizirali krađe dva Hyundai coupea žute i plave boje iz Sopota, Honde Civic iz Zapruđa te Opela i Kie Pride iz Utrine, piše Jutarnji list.

Ukradeni su automobili potom odvezeni u Zablatje Posavsko gdje su ih temeljem prethodnog dogovora prodali Nebojši M. Vrijednost automobila je oko 50.500 kuna.

Tužiteljstvo, koje je ovih dana protiv njih podignulo i optužnicu, traži uvjetnih godinu dana zatvora i da obeštete građane.

Sandi O. nakon uhićenja nije štedio kolegicu.

“Vjekoslava mi je rekla da zastupa Darka B., koji je bio moj prijatelj, bavio se preprodajom auta i koji je u međuvremenu umro. A kako je on imao puno auta na području Zagreba za koje ona posjeduje papire, našli smo se u Zagrebu. Njegovih 30-ak auta je odvezla za Slavonski Brod. Nakon nekog vremena me nazvala i tražila da nađem nekoga tko otkupljuje aute, a na njezin sam zahtjev angažirao i vučnu službu.

Vozili smo se autom po Zagrebu, a ona je tražila aute koji nemaju registarske oznake i dugo stoje na parkiralištima. Dok smo tražili neku Hondu Civic bez tablica, ona me navigirala. Kad smo je našli, otvorili smo je i zvali vučnu službu da auto odveze k Nebojši”, rekao je Sandi policiji.

“Vjekoslava mi je rekla da za te aute ima papire u Brodu te da će mi ih zajedno s ključevima poslati. Vučnoj službi plaćala je 300 kuna po autu za odvoz, a Nebojša je aute od nje kupovao za 1000 kuna po komadu. Potom je Nebojša zvao CIOS na Jankomiru da dođu po vozila, a tamošnjem djelatniku je njegova supruga dala 500 kuna da uzme aute bez papira. Radilo se o četiri auta za koje je CIOS Nebojšinoj ženi isplatio novac”, nastavio je svoje tvrdnje Sandi.

Vjekoslava je pak sve negirala.

“Jednom se Senad javio iz Bosne rekavši da će Sandi dati novac za aute, a kako to nije učinio, tužila sam tu braću za 6500 eura. Odvjetnički ured u kojem radim nije mogao znati gdje su Darkovi auti. Imam rješenje o nasljeđivanju iza pokojnog Darka B., punomoć za njegovo zastupanje te potpis za njegovih 15 auta. Stanovao je u Pičmanovoj gdje je aute i držao. Tako sam upoznala Sandija O.”, kazala je Vjekoslava.

Vjekoslava i Sandi znali su se čuti i po 15 puta dnevno. I s kamera je vidljivo da su se družili u kafiću.


Komentari