ZAGREPČANI U AKCIJI: Tata i sinko pelješili talijanske crkve, karabinjeri ih prozvali čarobnjacima

Photo: Pixabay, Ilsutracija

Otac Danijel P. i njegov sin Ivan iz okolice Zagreba nisu htjeli uzimati novac u “crkvama gdje mole” pa su pljačkali kod susjeda, točnije u crkvama u talijanskim regijama Venetu i Friuli Veneciji Giuliji.

Njihovo putovanje Italijom trajalo je samo 48 sati prije nego što su karabinjeri pronašli dvojac kojeg su prozvali čarobnjacima zbog inovativne metode krađe.

Naime, 62-godišnji policijski znanac dosjetio se da na savitljivi građevinski metar omota samoljepljivu traku. “Čarobni štapić” je potom gurao u škrabicu, a na selotejp su se lijepile novčanice i kovanice, prenosi Jutarnji. “Pecati” je naučio i 19-godišnjeg sina, a sakralne objekte napuštali bi tek nakon što su pokupili sve donacije vjernika.

No “vjerski turizam” se okončao u večernjim satima 29. siječnja u župnoj crkvi u Fiume Veneto.

Otac i sin zaradili su kaznene prijave i trenutno se nalaze u zatvoru u Pordenoneu. Tereti ih se za ukupno 14 teških krađa u vjerske institucije koje su odradili od prvih noćnih sati 28. siječnja pa do večernjih sati 29. siječnja na potezu od Trevisa, Venecije i Padove pa do Belluna i Pordenonea.


Komentari