Zagrepčani svladali ‘naoružanog’ pljačkaša

Foto: Ilustracija/Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela “Razbojništvo”, od kojih jedno u pokušaju.

Naime, sumnja se da je 4. studenog oko 20 sati u ljekarni u Ulici Mirka Deanovića maskiran zaprijetio zaposlenicama starosti 21 i 26 godina pištoljem za kojeg je naknadnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se radi o plastičnom pištolju te otuđio oko 7200 kuna. Potom je zaposlenicama naredio da legnu na pod, a nakon što su one to učinile osumnjičeni je izišao iz ljekarne u kojem trenutku ga je dok je u rukama držao navedeni pištolj primijetila 55-godišnja građanka te povikala da je naoružan. Poziv u pomoć čuli su 23-godišnjak i 51-godišnjak koji su se zatekli u blizini te su tjelesnom snagom svladali počinitelja i zadržali ga do dolaska policijskih službenika koji su osumnjičenog doveli u policiju na daljnje kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni, tog istog dana, nešto ranije oko 19:45 sati, došao u trgovinu u Oporovečkoj ulici, dok se kod ulaznih vrata sama nalazila 48-godišnja zaposlenica te ju rukom uhvatio za vrat i zaprijetio joj pištoljem zatraživši ju novac, na što je zaposlenica pružila otpor i instinktivno počela gurati osumnjičenog van trgovine pri čemu je on pobjegao iz trgovine ništa ne otuđivši.


Komentari