Zagrepčani, policija moli za vašu pomoć: Traže se svjedoci prometne nesreće

Tomislav Kristo / CROPIX

Traže se svjedoci prometne nesreće koja se dogodila 18. listopada na raskrižju Ulice svetog Mateja i Ulice Vajdin Vijenac oko 19:45 sati u Zagrebu. Podsjećamo, nesreća se dogodila dok je 73-godišnjak osobnim automobilom marke VW golf zagrebačkih registarskih oznaka neprimjerenom brzinom prošao kroz raskrižje Ulice Svetog Mateja i Ulice Vajdinog vijenca gdje je dijete prelazilo cestu.

Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće, Policijska uprava zagrebačka moli svjedoke da se jave na broj telefona 01/6530-870 ili 192.

Majka djevojčice koja je ozlijeđena u prometnoj nesreći preko facebooka moli građane “ukoliko je netko bio u blizini i vidio točno što se dogodilo može mi se javiti ili kontaktirati direktno policiju”. Kaže da joj je kćer u stabilnom stanju, te da ju sutra otpuštaju iz bolnice.

screenshot: zagreb.info

“Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vajdin Vijenac u čijem se južnom dijelu nalazi obilježeni pješački prijelaz na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima niti znacima ovlaštene službene osobe, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može pravodobno zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom na obilježenom pješačkom prijelazu prednjim desnim dijelom vozila naletio je na dijete-pješakinju koja se kretala preko obilježenog pješačkog prijelaza Ulicom Svetog Mateja u smjeru zapada. Uslijed naleta dijete-pješakinja pala je na kolnik”, priopćili su iz bolnice.


Komentari