ZAGREPČANI, OPREZ: Sve više provalnika se lažno predstavlja i krade po kućama

Provalnici idu od kuće do kuće, uglavnom vrebajući starije osobe, lažno se predstavljanju i tada kradu novac, nakit i ostale vrijedne stvari.

Provalnici su postali sve inovativniji, ali i bešćutniji. Naime, sada više ne vrebaju samo prazne stanove i kuće, već bez problema ulaze u stanove kad su im vlasnici kod kuće.

U petak, 29. srpnja oko 13:30 sati na Peščenici u Buševačkoj ulici nepoznati je počinitelj lažno se predstavivši ušao u stan 74-godišnjaka te iskoristivši njegovu nepažnju otuđio više tisuća kuna. Samo dan nakon, 30. srpnja oko 13:00 sati u Novom Zagrebu u Maretićevoj ulici, dvije su se nepoznate ženske osobe lažno predstavile i tako iskoristile nepažnju 84-godišnjakinje te joj otuđile nekoliko tisuća kuna.

Naime, nedavna dva događaja u Zagrebu pokazuju sve češći domišljatiji način krađe – lažno predstavljanje. Provalnici idu od kuće do kuće, uglavnom vrebajući starije osobe, lažno se predstavljanju i tada kradu novac, nakit i ostale vrijedne stvari. Najčešće idu u paru, kao št je to primjer kod krađe u Novom Zagrebu pa ‘žrtve krađa’ nažalost ni nemaju prevelike šanse.

Prije nekoliko mjeseci nepoznati je počinitelj u Osijeku otišao korak dalje. Telefonom je nazvao 82-godišnjakinju te joj se predstavio kao policijski službenik. Počinitelj je 82-godišnjakinji rekao da će je posjetiti policajac u civilnoj odjeći i privremeno oduzeti njezin nakit radi provjere. Nedugo zatim, u obiteljsku kuću 82-godišnjakinje došao je taj isti nepoznati počinitelj i uzeo više komada nakita ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, pisali su u Moj Osijek.hr.

Nažalost, vrlo je teško znati tko vam dolazi na vrata i s kakvim namjerama pa zagrebačka policija upozorava na dodatni oprez.

>>>PRIJEVARE DILJEM ZAGREBA: Lažno se predstavili i pobjegli s bogatim plijenom

 

 


Komentari