ZAGREBOM PROJURILO 30 KILOGRAMA HEROINA! Krivac je zaposlenik vlaka

Zanimljiva priča dolazi iz susjedne Slovenije. Više od 13 kilograma heroina otkrili su tamošnji policijski službenici u putničkom vlaku koji je putovao na relaciji Turska-Austrija. Osim velike količine heroina, policajci u Dobovi, na graničnom prijelazu između Slovenije i Hrvatske, pronašli su još i pola kilograma marihuane.

Voditelj kaznenog odjela Policijske uprave Novo Mesto France Božičnik izjavio je na konferenciji za novinare da je heroin bio zapakiran u 26 vrećica, a droga je otkrivena prilikom provjere putničkoga vagona koji je koristilo osoblje.

Torba u kojoj je heroin pronađen u vlasništvu je 35-godišnjeg državljanina Srbije koji radi u vlaku, ali nije otkriveno koje mu je točno zanimanje. Muškarac koji je prevozio drogu u Austriju zadržan je u istražnom zatvoru i prijeti mu od 5 do 15 godina zatvora.

Prema prvim informacijama s kojima se raspolaže istražitelji  su zaključili da je krijumčar član velike kriminalne organizacije pa će policija  u istom smjeru i nastaviti istragu. Zaplijenjeni heroin, procjenjuju u policiji, mogao bi na tržištu doseći vrijednost veću  od 1,3 milijuna eura.

Vlak u kojem je droga pronađena, svojom trasom je prošao je i kroz naš glavni grad.


Komentari