ZAGREBAČKI RAZBOJNICI: Dva zatvorenika haračila po gradu, imali su i trećeg pomoćnika

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Kriminalnom trojcu stali su na kraj.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika (43, 44, 35) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva i kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da je trojac u noći sa 16. na 17. listopada na parkiralištu na Fallerovom šetalištu otključao osobni automobil marke Fiat Uno zagrebačkih registracijskih oznaka i odvezao se.

U subotu, 12. studenoga oko 18 sati, 43-godišnjak je dovezao automobil u Ulicu Ivana Kukuljevića Sakcinskog, gdje su mu se pridružili i druga dvojica osumnjičenih. Istog dana oko 19.30 sati, dok je 43-godišnjak ostao u automobilu, 44-godišnjak i 35-godišnjak su se maskirali i pješice otišli do trgovine u Ulici Radnički dol, gdje su uz uporabu pištolja počinili razbojništvo i otuđili oko 11.800 kuna.

Nakon što su izašli iz trgovine, vratili su se do osobnog automobila marke Fiat Uno gdje ih je čakao 43-godišnjak. Nakon što su se udaljili s mjesta događaja, osumnjičeni su automobil ostavili u Kordunskoj ulici.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 43-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Osumnjičeni 44-godišnjak i 35-godišnjak su vraćeni u zatvor u Lepoglavi gdje služe zatvorsku kaznu.

Sumnjive krađe i paleži po Zagrebu

Automobil Fiat Uno koji ukrali spomenuti razbojnici pronađen je u subotu 12. studenog oko 20 sati na Črnomercu. Osim toga pronađena su još dva automobila, no za njih nije bilo spasa jer su bili zapaljeni.

Više možete pročitati ovdje.

U Zagrebu je u protekla dva tjedna ukradeno 10 automobila, od toga tri Golfa “dvojke” i tri Fiata Una. Volkswagenovi modeli nestajali su na Trešnjevicu, u Trnju i u Travnom, a lopov i piroman koji ih pali, ostavlja ih u šumi u ulici Grmoščica. 


Komentari