Zagrebački prevarant poznat po varanju kupaca stanova opet je uhićen! Žrtva opisala dugogodišnju torturu

Youtube/Ilustracija

Dragan Krmpotić i Andrijana Tomić, policiji su itekako poznati po seriji prijevara kada je riječ o nekretninama. Inače, Krmpotića se već 20-ak godina povezuje upravo s varanjem kupaca.

Ovoga puta, oboje su se našli pod istragom temeljem prijave 50-godišnjakinje iz Zagreba od koje su navodno izvukli više od pola milijuna kuna. Gospođa tvrdi da su ju godinama zavlačili, te na kraju i opljačkali.

Krmpotić je i osuđivan u nekoliko navrata, upravo zbog varanja kupaca, a ovoga puta kako stoji u prijavi 2016. su on i njegova žena uvjerili 50-godišnjakinju iz Novog Zagreba, da će njen stan prodati preko svoje agencije za posredovanje u kupoprodaji nekretnina, nakon čega su joj trebali isplatiti i dogovoreni novčani iznos. Iako je na Krmpotićev račun zaista i uplaćena svota od 375.382 kuna, navedeni iznos nije proslijeđen vlasnici, kako je trebalo biti.

Prevarena Zagrepčanka policiji je ispričala kako su ju Krmpotić i Tomić, nakon svega i ucjenjivali, jer su joj dugovali veliku količinu novca. Tako su ju tražili i da potpisuje razne dokumente, među kojima je bio i ugovor o kupoprodaji vinograda, prenosi Telegram.

Navedeno su učinili kako bi prekrili lažiranu cijenu u ugovoru. Naime, vrijednost vinograda je 28 tisuća eura, a oni su ga kupili za 7.500 eura.

Na ucijenjivanje tu ne staje. 50-godišnjakinja je na Krmpotićev nagovor 2018. podigla u banci kredit od 18.309 eura, te mu novac i predala.

Inače, Krmpotić je policiji itekako poznat zbog ovakvih vrsta prevara. Tako je prošle godine uhićen jer je 2016. jednog kupca stana u Dubravi prevario za 42.000 eura. Trenutno se protiv njega vodi nekoliko parničnih postupaka, među kojima i tvrtke od njega traže velike svote novca zbog prevare ili pak duga.

 

Komentari