Zagrebački policajac u suzama: ‘Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru nikoga ozlijediti’

PUZ

“Tijekom ovih godinu i pol dok sam pljačkao zbog osjećaja krivnje i srama nisam mogao spavati, niti sam, upravo zbog osjećaja srama, išao majci na grob”, kroz suze je ispričao 29-godišnji Gajica, prenosi 24sata.

Uobičajene mete su mu bile pekarnice Mlinara i kiosci Tiska, a opljačkao je i ljekarnu.

Poslovnicu pošte u Ulici Ivana Šibla u Središću, dvaput  je opljačkao. Razbojstva je činio prekrivši lice, a najčešće je samo verbalno prijetio fizičkim nasiljem. Ističe kako nikada nije imao želju nekome nauditi.

U razdoblju od 20. travnja 2017. do 22. studenog 2018. na ovaj je način skupio otprilike 34.000 kuna.

“Jako se jako kajem zbog svega i imam potrebu sudu ispričati što je dovelo do toga da ja, kao policijski službenik, idem u pljačke. Od 15. godine imam problema s kockanjem koji su u posljednje vrijeme eskalirali. Još od srednje škole u kladionicama se kladim doslovno svaki dan. Dok sam bio mlađi to su bili neznatni ulozi, od nekih 20 kuna. Sve je eskaliralo nakon smrti moje majke 26. prosinca 2015. godine. Izgubio sam volju za životom i počeo sam se nekontrolirano kladiti na sve veće novčane iznose”, rekao je Gajica koji nije mogao prestati plakati za vrijeme iskaza.

Kako bi se riješio dugova, Gajica je u banci zatražio i kredit čiji je iznos potrošio na ponovno kockanje. Nije vidio novi izvor novca pa je krenuo u pljačkanje kako bi mogao podržavati svoju ovisnost.

“Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru nikoga ozlijediti. Čak i kad me djelatnica istjerala iz pekarnice i odbila mi dati novac, otišao sam bez ikakve prisile i praznih ruku. Prekinuo sam i sa zaručnicom. Bolje joj je bez mene. Nakon posljednje pljačke, odjeću koju sam nosio namjerno sam ostavio u smeću i odlučio sve prepustiti Bogu. Otišao sam kući i spremio se. Znao sam da će kolege doći po mene. Samoinicijativno sam priznao sva djela, iako me za neka uopće nisu ispitivali”, kazao je policajac plačući.

Gajica je rekao kako je namjerno ostavio robu u košu za smeće kako biga kolege policajci mogli povezati s pljačkama.

Sada mu prijeti zatvor u trajanju od jedne do deset godina zatvora. presudi sud mora izreći kaznu za svako pojedinačno djelo, a potom i jedinstvenu, koja mora biti manja od zbroja svih kazni, piše 24sata.


Komentari