ZAGREBAČKI PODUZETNIK PREVAREN ZA NEKOLIKO MILIJUNA KUNA: Policija savjetuje kako se zaštiti od kriminalaca na internetu

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Od kriminalca nismo sigurni čak ni kada sjedimo doma kod na svojim računalima. Da je tome tako dokazuje i nova akcija zagrebačke policije.

Oni, naime, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje računalnu prijevaru.

Kako su javili, tijekom kolovoza ove godine zaprimili su prijavu odgovorne osobe trgovačkog društva sa zagrebačkog područja da je nepoznata osoba putem elektroničke pošte presrela njihovu komunikaciju s poslovnim partnerom, trgovačkim društvom iz države članice Europske unije.

Nakon toga je nepoznati počinitelj zagrebačkoj tvrtki dostavio podatke o broju svojeg bankovnog računa na koji je potrebno izvršiti plaćanje usluge. Na taj način izvršena je uplata više milijuna kuna na račun počinitelja.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a policija upozorava građane i poslovne subjekte na ovaj oblik poslovnih prijevara, odnosno prijevara s računima (BEC – Business Email Compromise).

Kod ovakvih događaja počinitelji se obično predstavljaju kao klijenti ili dobavljači te navode djelatnike trgovačkih društava da izvrše uplate za određene usluge na bankovni račun koji kontroliraju.

Osim ove vrste internetskih prijevara, policija upozorava građane i poslovne subjekte i na druge oblike prijevara kao što je direktorska ili CEO prijevara.

Riječ je o prijevarama koje se događaju kada je zaposlenik ovlašten za provođenje plaćanja računa prevaren na način da plati lažni račun ili provede neovlašteni prijenos s računa tvrtke.

Policija je pojasnila da u tom obliku prijevare prevarant zove ili šalje poruke predstavljajući se kao direktor ili član uprave koji traži hitno plaćanje koristeći pritom fraze o povjerljivosti i osjetljivosti situacije poput porezne kontrole te spajanja i preuzimanja poduzeća.

U policiji ističu da se takve vrste prijevara mogu prepoznati kroz neočekivane poruke i pozive, pritisak i uvjeravanje u hitnost, izravnim kontaktom s visokim dužnosnikom s kojim zaposlenici obično nisu u kontaktu, neuobičajenim zahtjevom u suprotnosti s internim postupcima, zahtjevom za apsolutnu povjerljivost i prijetnjama, neobičnim laskanjima ili obećanom nagradom.

Kako bi izbjegle direktorsku ili CEO prijevaru tvrtkama se savjetuje da budu svjesne rizika i da se pobrinu da zaposlenici budu informirani i oprezni sa svim zahtjevima za plaćanje.

Komentari