Zagrebački par mjesecima zlostavljao 14-godišnjakinju, podvodili je 17-godišnjem Afganistancu

khoobsurati.com / ILUSTRACIJA

Odlukom suda oboje su završili u istražnom zatvoru

U Zagrebu je uhićen bračni par koji je 14-godišnju djevojčicu podvodio 17-godišnjem Afgranistancu, piše Net. Za spolni odnos s njom plaćao je po 400 kuna.

Supružnici su početkom ljeta u svoj dom primili djevojčicu nakon što je pobjegla iz doma za nezbrinutu djecu. Odlučili su joj pomoći jer je bila prijateljica njihovog sina, ali se sve na kraju pretvorilo u noćnu moru.

Naime, početkom ljeta počeli su 14-godišnjakinju prisiljavati na prostituciju. Dosad je utvrđeno da je jedan od klijenata djevojčice bio 17-godišnji stranac, najvjerojatnije izbjeglica iz Afganistana. On je za seksualne kontakte s djevojčicom plaćao po 400 kuna. Sve je to trajalo od srpnja do listopada ove godine.

Kako piše Net, nije potvrđeno tko je prijavio seksualno zlostavljanje djeteta, ali je nekoliko zlostavljača uhićeno brzom policijskom intervencijom, kao i 17-godišnji Afganistanac. Portal doznaje da su tijekom ispitivanja izjavili kako su podvođenjem djevojčice dodatno popunjavali svoj loš kućni budžet.

Odlukom suda oboje su završili u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke boravkom na slobodu, prije svih na 14-godišnjakinju koja je bila njihova žrtva.


Komentari