ZAGREBAČKI MONSTRUM: Partnericu zlostavljao, prijetio da će joj ubiti dijete i tjerao ju da rukama iskopa grob

Ilustracija

Nasilnik osuđen na samo 16 mjeseci zatvora.

Zagrebački poduzetnik Vladimir P. pretvorio je sad već bivšoj partnerici Jasni M.  život u noćnu moru. Fizički i emocionalno ju je zlostavljao te joj prijetio smrću.

Tjerao ju je, između ostaloga, da rukama iskopa grob za psa kojeg je netom ubio držeći joj pritom pušku uperenu u glavu, prijetio joj smrću ako ga prijavi policiji te ju je bacao niz stepenice, a nije se libio ni zaprijetiti da će njezinom “sinu rasporiti trbuh i donijeti joj njegova crijeva u Zagreb” nakon što mu je predložila da podijele imovinu jer ga je uhvatila u preljubu, piše Jutarnji.

Nasilje koje je trajalo od 2003. do 2008. kulminiralo je sudskim postupkom. Poduzetnik je pravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora jer je bivšu partnericu svojim ponašanjem doveo u ponižavajući položaj, a nedavno je donesena i nepravomoćna presuda na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu prema kojoj joj mora isplatiti za proživljeno i 75.000 kuna s kamatama te joj nadoknaditi i 10.521 kunu sudskih troškova.


Tamna strana zagrebačkog poduzetnika

U ovoj mučnoj vezi Jasna je bila od 2000. godine, a ubrzo je upoznala i njegovu tamnu stranu.

“Vrlo brzo je počeo biti izrazito nasilan prema meni. Na početku veze s nama je živio moj sin koji je tada imao 12 godina i koji se nakon tri mjeseca suživota odselio ocu u Italiju zbog Vladimira. Na godišnjoj razini 4 do 5 puta obično pred praznike je bio izrazito nasilan. Od studenog 2003. do 2008. šakama me znao udarati po licu, a kad bih pala na pod, udarao me nogama po tijelu. Razbijao je namještaj po stanu, a razbio mi je i mobitel kako bi me spriječio da zovem policiju. Jednom prilikom me bacio niz stepenice govoreći mi: ‘Ubit ću te ako me prijaviš. Ako te ne ubijem ja naći ću nekoga da to učini’. U napadu sam zadobila prijelom 5. rebra koje je krivo zaraslo pa ne mogu više podizati teške predmete.” ispričala je Jasna M. koja nakon njegovih nasilničkih epizoda danima nije mogla stati na noge.

Prijetio joj je i oružjem, a ubio je i njezinog psa te ju natjerao da mu rukama iskopa grob. U suprotnom, prijetio joj je da će završiti poput nesretne životinje.

“U kolovozu 2005. u hali naše tvrtke, Vladimir je ubio našeg psa njemačkog ovčara kojeg sam nabavila dvije godine ranije kako bi čuvao krug firme. Pas nije bio poslušan, a nije slušao ni Vladimira koji to nije mogao podnijeti pa ga je ubio predamnom. Zatim me prisilio da psa stavim na tačke i da ga odvezem na livadu. Tjerao me da rukama iskopam grob. Govorio mi je: ‘Ako to ne učiniš, završit ćeš kao taj pas’. Cijelo vrijeme držao mi je uperenu pušku u glavu. Tri godine kasnije kad sam saznala da je s drugom ženom u ljubavnoj vezi, predložila sam mu da podijelimo imovinu i raziđemo se. Bacio mi je mobitel na pod i pojeo telefonsku karticu nakon čega me stiskao za vrat pa sam izgubila svijest. Pala sam na pod gdje me udarao po glavi i tijelu vrijeđajući mi mrtvu majku.” prepričava žrtva ovog zagrebačkog monstruma.

Prijetio joj je i da će joj ubiti sina, da će mu rasporiti trbuh. Zbog straha od njegovih prijetnji Jasna je izbjegavala i odlazak liječniku, unatoč neizdrživim bolovima.

“Zaprijetio mi je i da će mome sinu rasporiti trbuh te mi donijeti njegova crijeva u Zagreb. Nakon svakog napada pila sam tablete protiv bolova i nisam odlazila na posao, ali nisam morala otvarati bolovanje jer sam direktorica firme pa sam poslove u tim razdobljima obavljala telefonom.”  opisala je.

Minimalna zatvorska kazna

Ipak, zbog nesnošljive boli uslijed puknutog rebra odvažila se na odlazak na pregled. Liječniku je rekla da je pala niz stepenice, no njezini prijatelji ispričali su porijeklo ozljede pa se u sve umiješala policija. Nakon te prijave, a zbog straha da Vladimir ostvari izrečene prijetnje, Jasna M. je pod lažnim imenom boravila u hotelu četiri dana.

“Čak i mom ocu Vladimir je slomio ruku. I dan danas ga se bojim, a u međuvremenu je dobio zabranu približavanja. Izgubila sam povjerenje u muškarce jer u svakom vidim potencijalnom nasilnika.” zaključila je Jasna koja zbog dugogodišnjeg nasilja ima “elemente PTSP-a, duboku duševnu traumu te osjećaj potpune bezvrijednosti i depresije” što je zaključilo sudsko vještačenje.

Županijski sud u Virovitici preinačio je prvostupanjsku presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu u slučaju obiteljskog nasilja na štetu Jasne M. na način da je, zbog zastare kaznenog progona nasilje do srpnja 2004. “palo” u vodu, dok je ostatak mučne četverogodišnje agonije do rujna 2008. godine Vladimir P. osuđen na 16 mjeseci zatvora.

Komentari