Zagrebački lopovi postaju sve mlađi, a nimalo pametniji: Evo kako su dvije djevojke na pragu punoljetnosti haračile gradom

Policajac, ilustracija (Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

U nedjelju su u policijski službenici završili kriminalističko istraživanje nad dvije mlade djevojke, nakon čega je jedna predana pritvorskom nadzorniku dok druga nije. Razlog njenom puštanju, iako ju se tereti za niz zločina, je to da je djevojka imala tek 17 godina. Nejzina parnerica u zločinu koja je imala manje sreće bila je tek nepunih godinu dana starija od nje, i napunila je 18.

Policija je pokrenula kriminalističko istraživanje nad maloljetnicom i tek punoljetnom državljankom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su zajedno počinile dva kaznena djela „Krađa“ te zbog sumnje da je maloljetnica sama počinila još dva kaznena djela „Krađa“ i tri kaznena djela „Računalna prijevara“ od čega jedna u pokušaju.

Najprije je maloljetnica 21. veljače oko 10.40. sati za vrijeme vožnje u tramvaju na relaciji od Draškovićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića, prišla 80-godišnjakinji te joj iz torbice otuđila novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem.

Djevojka je naivno pomislila da će tek tako pomoću bankovne kartice moći s bankomata skinuti novac no to joj, naravno, bez pina nije pošlo za rukom već je samo pomoglo u njezinom hvatanju.

Ista je maloljetnica 12. kolovoza 2020. godine oko 12.15 sati, zajedno s osumnjičenom 18-godišnjakinjom, došla na tržnicu u Šubićevoj ulici gdje su na pokretnim stepenicama prišle 65-godišnjakinji te je maloljetnica iz njenog ruksaka otuđila novčanik i predala ga 18-godišnjakinji. Nakon otuđenja zajedno su se udaljile iz prostora tržnice.

Svoj su harač nastavile i nekoliko danas kasnije, 18. kolovoza, kada su oko 12.30 sati na Savskoj cesti tijekom vožnje u tramvaju prišle 64-godišnjakinji. Tada je, sad već ‘iskusna’, maloljetnica iz njenog ruksaka otuđila novčanik s dokumentima i novcem, predala ga 18-godišnjakinji nakon čega su se trčeći udaljile Savskm cestom u smjeru juga.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 7.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku.


Komentari